enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1877
EURO
35,0083
ALTIN
2.469,56
BIST
10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Az Bulutlu
15°C
Van
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
/
/
/

İzmirli kadınlar: Hayatımızı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz

#LasTesis gösterilerine Türkiye’de polis saldırısı ve gözaltı ile karşılık verilmesine karşı İzmir’de kadınlar bugün basın açıklaması düzenleyecek.  

İzmirli kadınlar: Hayatımızı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz
19.12.2019
A+
A-

#LasTesis gösterilerine Türkiye’de polis saldırısı ve gözaltı ile karşılık verilmesine karşı İzmir’de kadınlar bugün basın açıklaması düzenleyecek.  

 

Şili’de başlayarak dünyaya yayılan danslı protesto #LasTesis, Kadın Platformları’nın çağrısıyla Türkiye’nin çeşitli yerlerinde de gerçekleştirilmiş ve “katil devlet” sözleri bahane edilerek polis saldırısına maruz kalmış ve kadınlar gözaltına alınmıştı. Bu yerlerden birisi de İzmir idi. Geçtiğimiz günlerde İzmir’de düzenlenen #LasTesis gösterisine polis saldırmış ve toplam 25 kadın ve LGBTİQ+ birey gözaltına alınmıştı. Bu durumu protesto etmek için İzmir Kadın Platformu ve Kadınlar Birlikte Güçlü İzmir İnsiyatifi bir basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

 

“ERKEKLER CEZASIZLIKTAN GÜÇ BULUYOR”

Bugün saat 18:00’da Halkbank Alsancak Şubesi önünde düzenlenecek olan basın açıklamasına ilişkin gösteri esnasında söyledikleri ezginin içerisinde geçen “katil devlet” sözleri nedeniyle protestoyu yaptıkları her yerde polis saldırısı ve gözaltı terörüyle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Kadınlar Birlikte Güçlü İzmir İnsiyatifi’nden kadınlar, “Devlet katil kelimesinden rahatsız oluyorsa kadınları değil cinayetleri durdurmakla yükümlüdür. Erkekler cezasızlıktan güç bularak bizleri taciz ediyor, bizlere tecavüz ediyor, şiddet uyguluyor ve katlediyor. Buna bir çok örnek gösterebiliriz. Mesela Didim’de eski eşini ölümle tehdit eden Cem Kara. Hatırlarsanız sosyal medyada ‘Ülkenin adaletine gel, öldürcem diyorum uzaklaştırma veriyorlar.’ diye bir paylaşımda bulunmuştu.” şeklinde konuştular.

 

“HAYATIMIZI SAVUNMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Eşini tehdit eden Cem Kara’nın yapmış olduğu sosyal medya paylaşımının cezasızlığın en somut ve en son örneklerinden biri olduğunu ifade eden kadınlar, “Yıllardır devletin cezasızlık politikaları nedeniyle binlerce kadın yaşamını yitirdi. Erkeklere indirim üzerine indirim yapan yargı sistemi özsavunma yapan kadınlara ceza yağdırıyor. Durum böyle iken devletin ‘katil devlet’ söylemimizden rahatsız olmaya hakkı yok. Onlar istediği kadar rahatsız olsunlar biz katillerin yüzüne yüzüne haykırmaya devam edeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar hayatımızı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü bizler biliyoruz ki kadınlar birlikte güçlü” diyerek İzmir’de yaşayan tüm kadınları ve LGBTİQ+ bireyleri bugünkü basın açıklamasına gelmeye ve yaşamlarını birlikte savunmaya davet ettiler.

 

 

 

/