enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5668
EURO
34,9572
ALTIN
2.444,34
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Az Bulutlu
20°C
Van
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
/
/
/

“Zaten bakire değilsin!”

Eskişehir’de üniversite öğrencisi olan M. D. isimli genç kadın iki aydır tanımadığı bir erkek tarafından  bakire olmadığı gerekçesiyle tecavüze uğramakla tehdit edildiğini duyurdu. Sesini sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan duyurmaya çalışan M.D. isimli genç kadın yaklaşık iki aydır süren bu durum karşısında Gazete Praksis’e açıklamada bulundu.

“Zaten bakire değilsin!”
11.05.2020
A+
A-

Eskişehir’de üniversite öğrencisi olan M. D. isimli genç kadın iki aydır tanımadığı bir erkek tarafından  bakire olmadığı gerekçesiyle tecavüze uğramakla tehdit edildiğini duyurdu. Sesini sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan duyurmaya çalışan M.D. isimli genç kadın yaklaşık iki aydır süren bu durum karşısında Gazete Praksis’e açıklamada bulundu.

 

 

Eskişehir’de üniversite öğrencisi olan M.D, Mart ayından bu yana kim tarafında açıldığını bilmediği anonim Twitter hesaplarından atılan mesajlarla taciz edildiğini ve tecavüz tehditlerine maruz kaldığını ifade ediyor.  Taciz ve tecavüz tehtidleri savuran şahsın kendisini uzun zamandan beri takip ettiğini düşündüğünü ifade eden M.D. “Çok önceden attığım tivitlerde ilgili bilgisi var. Belli ki beni uzun zamandır takip eden birisi. Hesabımı kapatmam halinde benmiş gibi hesap açıp bilgilerime ulaşmaya çalışacağını söylüyor. Bir telekomünikasyon şirketinde çalışan arkadaşı sayesinde kimlik bilgilerime ulaşacağı yönünde tehditler savuruyor. İlk başlarda önemsemedim ancak süregelen bir tehdit silsilesi söz konusu…” dedi.

 

“CEZASIZ KALACAĞINDAN O KADAR EMİN Kİ!…”

Tacizci şahsın arkadaşlarına ve ailesine ulaşarak onların da başına bela olacağı yönünde tehditlerde de bulunduğunu ifade eden M.D. şahsın en çok cezasızlık politikalarından güç aldığını ifade etti:

“Bulunduğu teditlerin dozu her mesajda daha da artıyor. Bir bankada çalışan görevliye rüşvet  verip kimlik bilgilerime ulaşmaya çalıştığından tutun arkadaşlarıma ve aileme ulaşıp onlara zarar vereceğini söylemeye kadar  götürdü işi. Şikâyetçi olacağımı söylediğimde ise selam da söylememi ve kimseden korkmadığı yönünde bir mesaj attı. Cevap vermesem de yazıp tehditler savurmaya devam ediyor. Ceza almayacağından o kadar emin ki, her istediğimi söyleyebilir ve yapabilirim çünkü bu benim hakkım diye düşünüyor.”

 

“ZATEN BAKİRE DEĞİLSİN, SANA TECAVÜZ EDECEĞİM!”

Tacizcinin, bankada çalışan birini aradığını bu iş için 500 lira harcamayı göze aldığını ifade ettiği mesajlar attığını da ifade eden M.D. isimli genç kadın, tacizcinin ilerleyen günlerde daha iğrenç mesajlar atmaya başladığını ifade etti.

“Bir mesajında tipsiz olduğu için kimsenin kendisiyle sevgili olmak istemediğini bu yüzden bu hale geldiğini söyleyerek kendisini acındırmaya çalıştı. Duruma bakar mısınız bu nedenle beni yada herhangi bir kadını taciz etme hakkını kendisinde buluyor. Daha bunun şokunu atlatamadan bakire olmadığımı kendisinin bakire birini istediğini bu yüzden bana tecavüz edeceğini yazdığı mesajlar atmaya, ölümle tehtid etmeye başladı. Ustelik kendisiyle birlikte olmam karşılığında bana para bile teklif etti. Eskişehir’in küçük yer olduğunu beni elbet bulacağını ve tecavüz edip öldüreceği tehditlerinde bulunuyor. Başta ciddiye almamış olsam da korkuyorum, her gün başına birşey gelecek mı korkusuyla yaşamak istemiyorum.” şeklinde konuştu. 

 

“SESİMİN ÖLMEDEN ÖNCE DUYULMASINI İSTİYORUM”

Tacizcinin mesajlarıyla BİMER, CİMER ve Siber Suçlarla Mücadele’ye internet üzerinden başvurduğunu ancak tahkikat yapılabilmesi için en yakın kolluk birimine başvurması gerektiği yanıtını aldığını söyleyen M.D. suç duyurusunda bulunmaya giderken başına birşey gelmeyeceğinin garantisinin olmadığını söylüyor ve sesinin ölmeden önce duyulması gerektiğini ifade ediyor. 

“Siber suçlardan yapılan dönüşte en yakın kolluk birimine başvuru yapmam gerektiği söyleniyor ya oraya giderken basima birşey gelirse? Başıma gelebilecek onlarca ihtimali zihnimden atamıyorum. Bu düşüncelerden kurtulmak istiyorum. Nefes almak istiyorum. Her gün bugün biri bana tecavüz mü edicek yoksa bugün biri beni öldürecek mi diye düşünmek istemiyorum. Psikolojik olarak yıprandım uyuyamıyorum.Her gün bu korku içinde yaşamak istemiyorum. Korkuyorum. Elimden hiçbir şey gelmiyor. Bu yaşta bunları yaşamak istemiyorum. Hayatın bana zehir olmasını istemiyorum. Psikolojik olarak sağlıklı değilim. Kendimi iyi hissetmiyorum. Evimde bile tedirgin bir biçimde oturuyorum. Sesimi duyurmaya çalışıyorum çünkü maalesef işler böyle ilerliyor. Baskı gerekiyor. Kamuoyu desteği gerekiyor. İnsanların üstüne düşmesi gerekiyor. Sizden tek isteğim sesimi duyurmamda yardımcı olun.” çağrısında bulundu.

/