enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3810
EURO
34,6041
ALTIN
2.387,71
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Az Bulutlu
18°C
Van
18°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
13°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
15°C
/
/
/

TFF 2. Lig heyecanı başlıyor

Süper Lig ve TFF 1. Lig’in ardından 2. Lig heyecanı 20 Eylül Pazar günü yapılacak ilk hafta maçlarıyla başlayacak. Bu sezon maçlar yüzde 50 kapasiteyle tribünden izlenebilecek.

TFF 2. Lig heyecanı başlıyor
02.09.2021
A+
A-

Süper Lig ve TFF 1. Lig’in ardından 2. Lig heyecanı 20 Eylül Pazar günü yapılacak ilk hafta maçlarıyla başlayacak. Bu sezon maçlar yüzde 50 kapasiteyle tribünden izlenebilecek.

 

Beyaz Grup’ta 19, Kırmızı Grup’ta ise 20 takımın katılımıyla gerçekleştirilecek TFF 2. Lig’de ilk yarı 26 Aralık 2021’de oynanacak 19. hafta karşılaşmaları ile sona erecek. İkinci devresi 16 Ocak 2022’de başlayacak. TFF 2. Lig’de normal sezon, 8 Mayıs 2021’de oynanacak maçlarla sona erecek. 

Çift devreli lig usulüne göre oynanacak müsabakalardan sonra her grubun birincisi olan 2 takım doğrudan 1. Lig’e çıkacak. Her iki grupta 2, 3, 4 ve 5. sırayı alan takımlar ise Futbol Federasyonu’nun belirleyeceği tarafsız saha veya sahalarda tek maç eleme usulüyle play-off’ta mücadele edecek ve finalde kazanan takım TFF 1. Lig’e yükselecek 3. ve son ekip olacak. Misli.com 2. Lig’de her iki grupta 16, 17 ve 18. sıraları alan son 3 takım, Spor Toto 3. Lig’e düşecek.

Çift devreli lig statüsüne göre oynanacak maçlar sonunda, gruplarını ilk sırada tamamlayan takımlar direkt 1. Lig’e yükselirken, 2, 3, 4 ve 5.sırayı alan takımlar ise geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu senede Play-Off oynama hakkı kazanacak. Lig müsabakaları sonunda 19 takımlı grupta ligi 17, 18 ve 19.sırada bitiren takımlar ile 20 takımlı grupta ligi 18, 19 ve 20.sırada bitiren takımlar olmak üzere toplam 6 takım TFF 3.Lig’e düşecek.

 

PLAY-OFF GRUP İÇİ EŞLEŞME

Çift maç eleme usulüne göre oynanacak Play-Off maçları sonunda 1 takım daha 1.Lig biletini alacak. Play-Off müsabakaları grup içi eşleşmeler ve final müsabakası olmak üzere iki kademeden oluşur. Play-Off’lar da 2.sırayı alan takım 5.sıradakiyle, 3.sıradaki takım ise 4.sıradaki takımla eşleşecek. İlk maçlar 4. ve 5. olan takımların sahasında oynanacak. Birinci ve ikinci eşleşme sonucu tur atlayan takımlar yine çift maç usulüne göre aralarında bir maç daha yapacak ve finale yükselmek için mücadele edecek. Karşılaşma sonunda tur atlayan takım, TFF 1.Lig’e yükselecek 3.takımın belirleneceği final müsabakasını oynamaya hak kazanacak.

 

FİNAL MÜSABAKASI

Final Müsabakası TFF tarafından tespit edilen tarafsız bir sahada tek maç eleme usulüyle oynanacak. Final müsabakasının normal süresi berabere sonuçlanırsa müsabaka on beşer dakikalık iki devre halinde uzatılacak. Uzatma devrelerinde eşitlik bozulmazsa, kazanan takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirlenecek ve kazanan takım TFF 1.Lig’in yolunu tutacak.

 

BEŞ OYUNCU DEĞİŞTİRİLEBİLECEK

Bu sezon müsabakalarda 5 oyuncu değişikliği yapılabilecek. Oyuncu değişiklikleri oyunu kesintiye uğratmamak adına devre arasında yapılacak değişiklikler hariç müsabaka esnasında en fazla 3 defada yapılabilecek. Eleme usulüne göre oynanan müsabakalarda uzatma devreleri oynanması halinde, takımlar uzatma devrelerinde ilave 1 oyuncu değişikliği yapabilecek.

Ayrıca yeni sezonda takımlar kadrolarında en fazla 10 yedek oyuncu bulundurabilecek.

/