enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3784
EURO
34,7459
ALTIN
2.410,23
BIST
10.102,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Az Bulutlu
19°C
Van
19°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
/
/
/

AMEDSPOR, LİGE FIRTINA GİBİ BAŞLADI

TFF 2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Amedspor 2021-2022 sezonuna fırtına gibi başladı. Diyarbakır Stadyumu’nda Utaş Uşakspor’u konuk eden Diyarbakır temsilcisi maçı 3-1 kazandı.

AMEDSPOR, LİGE FIRTINA GİBİ BAŞLADI
05.09.2021
A+
A-

TFF 2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Amedspor 2021-2022 sezonuna fırtına gibi başladı. Diyarbakır Stadyumu’nda Utaş Uşakspor’u konuk eden Diyarbakır temsilcisi maçı 3-1 kazandı.

Uzun yıllardır TFF 2. Ligde mücadele veren Amedspor’da 2021 yılının Haziran ayında yapılan kongre sonucu yönetim değişikliği gerçekleşmesi ve Selahattin Yıldırım’ın başkan seçilmesiyle yeni bir dönem başladı. Yıldırım başkanlığındaki Amedspor yönetimi kısa zamanda ard arda transferler yaparak takımı güçlendir miş ve Mesut Toros’u takımın başına getirerek yeni sezon hazırlık kampların başlamıştı.

LİGE FIRTINA GİBİ BAŞLADI

Amedspor’da ard ardan yapılan flaş transferler ve yoğun geçen hazırlık kampları ilk meyvesini verdi. Bugün Diyarbakır Satadyumu’nda gerçekleşen sezonun ilk maçında konuk ekip Utaş Uşakspor’u 3-1 mağlup eden Diyarbakır temsilcisi lige fırtına gibi bir başlangıç yapmış oldu.

12. dakikada Mehmet Alaeddinoğlu’nun golü ile 1-0 öne geçen Diyarbakır temsilcisi 21. dakikada Bünyamin Yürür’ün rakip ağlara yolladığı golle ilk devreyi 2-0 önde kapattı. 55. dakikada gelen Üstün Bilgi’nin golü ile Amedspor konuk ekip karşısında 3-0 gibi net bir skor elde etti. Utaş Uşakspor’un maçtaki tek golü ise 67. dakikada Tayyib Kanarya’dan geldi.

VAKİT KAYBETMEDEN GELECEK MAÇA HAZIRLANACAKLAR

Maç sonunda galibeyetten menun olduklarını dile getiren Teknik Direktör Mesut Toros, oyuncularını kutlarken zaman kaybetmeden gelecek hafta deplasmanda oynanacak olan Kırşehir Belediyespor maçının hazırlıklarına başlayacaklarını ifade etti.

BARİKAT, BATI TRİBÜNÜNDEKİ YERİNİ ALDI

Bu sezon TFF tarafından, maçların tribünde stadların yarı kapasitesi oranında seyirci ile izlenebilmesi kararının alınması üzerine Amedspor’un endüstriyel futbola, ırkçılığa, cinsiyetçiliğe ve her türden gericiliğe karşı ‘temiz tribün’ mücadelesi veren ‘Barikat’ ve ‘Mor Barikat’ taraftar grupları da tribündeki yerlerini aldı. Amedspor’un sadece kadın ve LGBTİQ+ bireylerden oluşan ve örgütlendikleri şehirlerde kadın ve ezilen cins mücadelesinin öznelerinden biri olan Mor Barikat da her zaman olduğu gibi maçı Barikat ile birlikte Batı Tribünü’nden takip etti.

AMEDSPOR KİMDİR?

Türkiye Ligleri’nde ilk kez Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor olan ismini Amedspor olarak değiştirmesiyle gündeme gelen Diyarbakır temsilcisi 2015 – 2016 sezonunda Türkiye Kupası’nda Çeyrek final oynayarak ismini hafızalara kazımıştı. Gerek yönetimi, gerek oyuncuları, gerekse de taraftarıyla sosyal meselelere sessiz kalmayan bir takım olması nedeniyle Türkiye liglerinde pek alışılmadık bir takım olan Amedspor, maçlardan önce açtığı “Çocuklar ölmesin maça da gelsin.” “İnsan, haklarıyla insandır” benzeri şeylerin yazıldığı pankartlar açması nedeniyle defalarca Türkiye Futbol Federasyonu tarafından haksız biçimde ağır cezalara uğratılmıştı.

/