enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3609
EURO
34,6755
ALTIN
2.408,97
BIST
10.094,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Az Bulutlu
21°C
Van
21°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
15°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
/
/
/

Amedspor liderlik koltuğuna oturdu

Bu hafta Eskişehirspor’u konuk eden Amedspor, rakibini 2-1 yenmesinin ardından 12 puana ulaşarak liderlik koltuğuna oturdu.

Amedspor liderlik koltuğuna oturdu
02.10.2021
A+
A-

Bu hafta Eskişehirspor’u konuk eden Amedspor, rakibini 2-1 yenmesinin ardından 12 puana ulaşarak liderlik koltuğuna oturdu.

 

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Diyarbakır temsilcisi Amed Sportif Faaliyetler Kulübü bugün Yeni Diyarbakır Stadyumu’nda konuk ettiği Süper Lig eski takımlarından Eskişehirspor’u 2-1 yendi ve bu galibiyetin ardından 12 puana ulaşarak liderlik koltuğuna oturdu. Bugün saat 16.00’da başlayan maçta Eskişehirspor 8. dakikada gelen Berkay Tanır’ın golü ile 1-0 öne geçti. Maçta oldukça agresif tvırlar sergileyen Utku Kızılkaya 37. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı ve ilk yarı bu şekilde tamamlandı.

 

GALİBİYET, İKİNCİ YARI GOLLERİ İLE GELDİ

10 kişi kalan rakibinin bu dezavantajını maçın ikinci yarısında iyi kullanarak baskıyı arttıran Amedspor, 54. dakikada gelen Mervan Çelik’in golüyle skora dengeyi getirdi. İkinci yarı boyunca baskılı oyununu sürdüren Amedspor, 82. dakikada Okan Deniz’in golü ile Eskişehirspor karşısında skoru 2-1 yaparak skor üstünlüğünü de ele geçirdi. Kalan süre boyunca başka golün olmadığı maçta 3 puanı alarak gülen taraf Diyarbakır temsilcisi oldu ve bu sonuç Amedspor’un 12 puanla liderlik koltuğuna oturmasını sağladı.

 

TRİBÜNDE BİRLİK, GALİBİYETİ TAÇLANDIRDI

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü’nün en büyük taraftar grubu olan Barikat, maçtan önce bundan sonraki maçlarda Maraton Tribününde yer alacağını açıklamış ve maçtan önce birlik çağrısı yapmıştı. Barikat’ın bu tavrı karşısında Direniş Taraftar Grubu da birlik mesajı yayınlayarak Barikat’ın çağrısına cevap vermişti. Taraftar gruplarının maç boyu takımını coşkuyla desteklemesi tribünlerde özlenen havanın oluşmasını sağlarken, Amedspor’un bu galibiyetinin taçlanmasına sebep oldu.

 

 

/