enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
22°C
Van
22°C
Açık
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
/
/
/

NAZIM’la başladı, coşkuyla sona erdi

Bu yıl ilki düzenlenen Metropolis Tiyatro Festivali sona erdi. 19 Ağustos Perşembe günü Metropolis Antik Tiyatro’da “Aslolan Hayattır” oyunu ile başlayan festival, dün “Kadınlar Konuşursa” oyunu ile kapanış yaptı.

NAZIM’la başladı, coşkuyla sona erdi
22.08.2021
A+
A-

Bu yıl ilki düzenlenen Metropolis Tiyatro Festivali sona erdi. 19 Ağustos Perşembe günü Metropolis Antik Tiyatro’da “Aslolan Hayattır” oyunu ile başlayan festival, dün “Kadınlar Konuşursa” oyunu ile kapanış yaptı.

Torbalı Belediyesi tarafından bu yıl ilki organize edilen ve her yıl yapılması planlanan Metropolis Tiyatro Festivali sona erdi. Sadık İler Bulvarı’ndan açılış töreninin yapılacağı Torbalı Meydanı’na kortej yürüyüşü yapılarak başlatılan festival, açılış töreninin ardından Metropolis Antik Kenti’nde bulunan 5 bin yıllık tarihi olan Metropolis Antik Tiyatrosu’nda Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sergilenen “Aslolan Hayattır” oyunu ile izleyiciyle buluşmuştu. Antik tiyatroda sergilenen oyunu 2 binin üzerinde kişi izlemişti.

 

USTALAR, SANAT YAŞAMLARINI KONUŞTULAR

Festivalin ikinci günü Ayrancılar’da bulunan Suyunbaşı Mesire Alanı’nda Tiyatro Kalemi tarafından gösterimi yapılan “Kırmızı Başlıklı Kurt” isimli çocuk tiyatrosu ile başladı. Beyaz Kafe’de Sarıyer Belediye Tiyatrosu’nun “Kalemler” isimli oyunuyla devam eden festival gösteriminin ardından festival için ilçeye gelen sanatçılar ve tiyatro grupları kent gezisi yaptılar. Kent arşivini de ziyaret eden sanatçıların memnuniyetleri yüzlerinden okunuyordu. Kent gezisinin ardından Gazi Çamlığı’nda gerçekleştirilen “Sanata Adanmış Yıllar” isimli söyleşide usta tiyatrocular Adnan Biricik, Tarık Pabuççuoğlu, Salih Kalyon ve Erhan Yazıcıoğlu, Torbalılar ile kendi sanat yaşamları üzerine sohbet ettiler. Festivalin ikinci gününün kapanışı ise yine Gazi Çamlığı’nda sahnelenen Maltepe Belediye Tiyatrosu tarafından sergilenen “Memurin Faslı” isimli tiyatro oyunuyla yapıldı.

 

‘KAHVEDEKİ ŞENLİK’ TORBALI’YA TAŞTI

Festivalin üçüncü gününde ise açılışı Torbalı Belediye Kültür Merkezi’nde, Toprak Sahne Tiyatrosu “Hayvanlar Çiftliği” isimli çocuk tiyatrosu ile yaptı. Sarıyer Belediye Tiyatrosu’nun “Kalemler” isimli oyunuyla Eğerci Mahallesi’nde devam eden tiyatro gösterimlerini ardından Kamer Yıldız Ok, Gizem Duman Şeşen ve Nazif Uslu’nun katılımıyla Gazi Çamlığı’nda “Pandemi ve Tiyatro” isimli söyleşi yapıldı. Söyleşinin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Gazi Çamlığı’nda “Kahvede Şenlik Var” oyununu Torbalılar ile buluşturdu.

“KADINLAR KONUŞURSA” DİYEREK COŞKUYLA SONA ERDİ

Festivalin dördüncü ve son gününde ise ilk olarak Afyonkarahisar Belediyesi Şehir Tiyatrosu, “Çevre Müfettişleri” isimli çocuk oyunuyla Torbalı Belediye Kültür Merkezi’nde sahne aldı. Tarihi Hipodrom Kafe’de Gökhan Bulut tarafından verilen “Gelenekten Çağdaş Çizgilere Oyunculuk” atölyesiyle devam eden festival, Gazi Çamlığı’nda Zafer Güler’in müzikleri ve Hülya Yılmaz’ın koreografileriyle gerçekleştirilen müzik ve dans etkinliğiyle Torbalılara unutamayacakları eğlenceli anlar yaşattı. Dört gün dolu dolu ve son derece coşkulu geçen festivalin kapanışını ise Tiyatro Ofisi, Gazi Çamlığı’nda “Kadınlar Konuşursa” isimli oyunu ile yaptı.  

 

USTALAR TEKRAR GELME SÖZÜ VERDİ

Torbalıların yoğun katılımı ve coşkusuyla sona eren ve bu sene katılım sağlayan ustaların gelecek sene de gelme sözü verdikleri festival hakkında konuşan Aydın Biliz, “Pandemi tedbirlerinin ardından düzenlenen ve Torbalıların güzel anlar yaşamasını sağlayan bu festival için Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’e, festival tertip komitesine, festival için ilçeye gelen usta tiyatrocular ve sanatçılara teşekkür ederim. Festivalin emekçileri ve sanatçılar sayesinde bu sene sanata doymuş olduk umut ediyorum ki gelecek yıl da düzenlenir ve daha büyük bir coşkuyla geçer.” dedi.                    

/