enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2669
EURO
34,7126
ALTIN
2.394,18
BIST
10.246,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
16°C
Van
16°C
Açık
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
15°C
/
/
/

Grup Yorum üyelerine tahliye: Halkın Sesi Susturulamadı

Grup Yorum üyelerine tahliye: Halkın Sesi Susturulamadı
A+
A-
  • İSTANBUL

Hapishanede iki yılı aşkın süredir tutuklu bulunan ve süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olan Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve Bahar Kurt’un da aralarında bulunduğu Grup Yorum üyelerinin tahliyesine karar verildi.

Bugün Çağlayan 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada DHKP-C üyeliği iddiasıyla yargılanan tutuklu Grup Yorum üyeleri Bahar Kurt ve Helin Bölek’in aralarında olduğu 5 kişi tahliye edildi. Dava kapsamında tahliye edilen diğer isimler ise Fikret Akar, Yeliz Kılıç ve Dilan Uludağ.

Grup Yorum üyeleri iki yıl önce konser yasaklarının kaldırılması, tutuklu üyelerinin serbest bırakılması ve İdil Kültür Merkezi’nin basılmaması ve ve adlarının “terör listesi”nden çıkarılması talepleriyle açlık grevine başlamışlardı. bu durum karşısında gözaltına alınan Grup Yorum üyeleri DHKP-C üyeliği iddiasıyla tutuklanarak hapishaneye konulmuşlardı.

DİRENİŞE HAPİSHANEDE DE DEVAM ETTİLER

İçinde bulundukları duruma tepki gösteren grup üyelerinden İbrahim Gökçek, Bahar Kurt, Helin Bölek, Barış Yüksel ve Ali Aracı hapishanede de açlık grevine başlamıştı.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde bugün gerçekleşen dava duruşmasına Grup Yorum üyeleri Yeliz Kılıç, Helin Bölek ve Fikret Akar katılırken Dilan Uludağ, Bahar Kurt’un Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Mahkeme heyeti Grup Yorum üyelerinin yargılandığı davanın 7’nci duruşmasında haklarında tahliye kararı ve adli kontrol kararı veridi.

KURT: “TÜRKÜLERİ YAPANLAR ÖLEBİLİR, HAPSEDİLEBİLİR AMA TÜRKÜLER ÖLMEZ”

Duruşmada konuşan Bahar Kurt, adalet için açlık grevinde olduklarına dikkat çekti. Sömürü çarkını anlatan türküler söylediklerini belirten Kurt, “Bu böyle olmamalı dedik ve terörist ilan edildik. Türküleri yapanlar ölebilir, hapsedilebilir ama türküler ölmez” dedi.

TAHLİYEYE İTİRAZ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 2’siGrup Yorum Üyesi olan 5 kişinin tahliyesine itiraz etti. İtiraz yargılamanın yapıldığı 35’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “Mahkememizce verilen tahliyeye ilişkin ara kararda usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmaması dolayısıyla işbu karara yönelik itirazın yerinde görülmemesi” nedeniyle kabul edilmedi. İtiraz dilekçesi dosyanın incelenerek kesin olarak karara bağlanması için itirazı incelemeye yetkili mercii olan İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

/