enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1806
EURO
35,1178
ALTIN
2.518,97
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Az Bulutlu
18°C
Van
18°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
/
/
/

HDP’den erken seçim çağrısı: HODRİ MEYDAN!

HDP’den erken seçim çağrısı: HODRİ MEYDAN!
20.11.2019
A+
A-

HDP’li belediye eş başkanlarına yönelik görevden uzaklaştırma ve yerlerine kayyum atama uygulaması HDP’ye yakın kesimler tarafından ve parti içinde “meclisten çekilme” tartışmasla gündeme getirilmeye başlanmıştı. HDP Genel Merkezi bugün yayınladığı bir deklarasyonla kayyum atamalarına tepki gösterdi ve erken seçim çağrısı yaptı.

HDP’li belediye başkanları, milletvekilleri, parti bileşenleri ile Ankara’da gerçekleştirilen geniş katılımlı toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, belediyelerden ve Meclis’ten çekilme konusu masaya yatırılırken, HDP, Meclis’ten çekilmeyeceğini açıkladı.

31 Mart Yerel Seçimlerinden bu yana 24 HDP belediyesine kayyum atanmasının ardından HDP’ye yakın kesimler tarafından ve parti içinden dillendirilmeye başlanan meclisten çekilme tartışmalarına HDP Genel Merkezi bugün yaptığı geniş katılımlı toplantı ile son noktayı koydu. HDP Genel Merkezi yayınladığı deklarasyon aracılığı ile kayyum atamalarına tepki gösterirken meclisten çekilmeyeceklerini açıkladı ve erken seçim çağrısında bulundu.

“HDP HİÇBİR MÜCADELE ALANINDAN ÇEKİLMEYECEK”

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli tarafından açıklanan deklarasyonda, “HDP, başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye halklarının büyük acılar çekerek, ağır bedeler ödeyerek elde etmiş olduğu kazanımlarından vazgeçmeyecektir. Yerel yönetimler dahil, yaşamın bütün alanlarında kapsamlı, sistemli ve çok yönlü bir saldırıyla karşı karşıya olan HDP, hiçbir mücadele alanından çekilmeyecek, demokratik ve meşru zeminlerde mücadelesini büyük bir kararlılıkla sürdürecektir” denildi.

BULDAN: “BU İKTİDARDAN KURTULMAK ZAMANIDIR”

Toplantıda kürsüye çıkarak söz alan, HDP Eş Genel başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, HDP’nin Meclis’te kalacağını söyledi. Buldan, “Demokratik siyasetteki ısrarımızdan asla geri adım attıramayacaklardır” derken, “Kürt’e seçtirmem, seçse de yönettirmem anlayışına tüm topluma yerleştirmeye çalışmaktadırlar” diye belirtti. Buldan, “Halkın emaneti onurumuzdur, teslim etmeyeceğiz” diye de ekledi. Temelli ise, “İktidar, hayalini kurduğu totaliter rejimle, bize diz çöktüreceğini sanıyor” derken, “Bu iktidardan kurtulma zamanıdır” diye ifade etti.

HDP’DEN, AKP VE MHP’YE HODRİ MEYDAN

İç ve dış kamuoyuna da HDP’ye yapılanlara karşı sessiz kalınmama çağrısı yapılan deklarasyonla AKP ve MHP ittifakına erken seçim çağrısı yapıldı:

“31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde de görüldüğü gibi, çoğunluk desteğini kaybetmiş, toplumsal meşruiyet zemini yitirmiş bu iktidar, kayyımlar gibi siyasi darbe yöntemleriyle halkların iradesini gasp ederek, hukuk dışı ve gayri meşru yollarla toplumu daha fazla yönetemez. Türkiye halklarının AKP-MHP sultasından kurtulması için erken seçim diyoruz. Bu bir meydan okuma çağrısıdır. Buradan hodri meydan diyoruz. Bütün muhalefeti bu erken seçim talebinin etrafında birleşmeye ve harekete geçmeye çağırıyoruz.”

/