enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3818
EURO
34,5922
ALTIN
2.391,37
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Az Bulutlu
20°C
Van
20°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
13°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
/
/
/

Gazeteci Beritan Canözer kendisine ait olmayan sosyal medya paylaşımları nedeniyle ceza aldı

Gazeteci Beritan Canözer’e sosyal medya hesaplarında ‘örgüt propogandası’ yapmaktan 1 yıl 10 ay 15 gün, başkasına ait bir hesaptan yapılan paylaşımdan dolayı ise 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Gazeteci Beritan Canözer kendisine ait olmayan sosyal medya paylaşımları nedeniyle ceza aldı
17.11.2022
A+
A-

Gazeteci Beritan Canözer’e sosyal medya hesaplarında ‘örgüt propogandası’ yapmaktan 1 yıl 10 ay 15 gün, başkasına ait bir hesaptan yapılan paylaşımdan dolayı ise 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde gazeteci Beritan Canözer’in, Beritan Sarya isimli soosyal medya hesabından yapılan paylaşımlar nedeniyle yargılandığı dava görüldü.

Duruşmaya Canözer katılmazken, avukatı Resul Temur duruşmada hazır bulundu. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral ve Canözer’in meslektaşlarının izlediği duruşmada, iddia makamı önceki celse verdiği mütalaasını tekrarladı. Canözer’in hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Resul Temur, Canözer’e ait olduğu iddia edilen 4 sosyal medya hesabının bulunduğunu, bunlardan 3’ünün müvekkiline ait olmadığını belirterek, iddia makamının bu hesaplardan hangisindeki paylaşımlardan dolayı ceza istediğini bilmedikleri için iddianameyi esas alarak savunma yapacaklarını kaydetti.

Müvekkilinin kendi hesabından yaptıkları paylaşımları kabul ettiğini, ‘beritansarya’ adlı Twitter kullanıcının hesabının müvekkiline ait olmadığını, söz konusu hesap sahibinin, bunu kendi hesabından da duyurduğunu, ilişkin yapılan araştırmada müvekkilimin bu hesabı kullandığının açıklığa kavuşmadığını dile getirdi.

Başka bir dosya kapsamında müvekkilinin sosyal medya hesaplarının incelendiğini, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) ‘Sanal Devriye’ uygulamasını iptal ettiğini hatırlatarak, herhangi bir tahkikat yokken bu şekilde elde edilen delillerin hukuksuz olduğunun altını çizdi.

‘Artırım hükümlerinin uygulanabilir

Müvekkilinin sosyal medya paylaşımları nedeniyle 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığını ve hapis cezası aldığına dikkat çeken Temur, görülen dosyanın ancak o dosya kapsamında artırım hükümlerinin uygulanabileceğini vurguladı.

Temur, “Bundan dolayı görülen davadan ayrı bir ceza verilemez. Bu dosyada 2019 öncesi paylaşımların bir kısmını kapsıyor. Bu tarihten önce başka bir dosya açılıp açılmayacağını bilemiyoruz. Dolayısıyla ancak 2019’daki dosyada 43. Madde kapsamında değerlendirilebilir, ayrıca bir ceza verilemeyeceğini düşünüyoruz” beyanında bulunarak, müvekkilinin beraatini istedi.

Kendisine ait olmayan hesaptan ceza aldı

Mahkeme, gazeteci Canözer’in kendisine ait olduğunu kabul ettiği bir sosyal medya paylaşımından dolayı 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verirken, kendisine ait olmayan ve ‘baritansarya’ adlı kullanıcının da hesabından yapılan paylaşımdan dolayı 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Canözer’in avukatı Temur verilen hapis cezasına karşı İstinaf Mahkemesi’ne itirazda bulunacaklarını belirtti.

/