enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
22°C
Van
22°C
Açık
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
/
/
/

İstiklal Caddesinde patlama: 6 ölü 53 yaralı

İstiklal Caddesi’nde patlama: 6 ölü, 2’si ağır 81 yaralıPatlamanın sebebi henüz belli değil. RTÜK yayın yasağı getirdi.

İstiklal Caddesinde patlama: 6 ölü 53 yaralı
13.11.2022
A+
A-

İstiklal Caddesi’nde patlama: 6 ölü, 2’si ağır 81 yaralıPatlamanın sebebi henüz belli değil. RTÜK yayın yasağı getirdi.

İstanbul Beyoğlu’nda İstiklal Caddesi üzerinde 16.20 sularında bir patlama meydana geldi.Taksim Meydanı’na yakın İmam Adnan Sokak girişinde yaşanan patlama sonrası olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Patlamanın nedeni henüz belli olmazken yaralılar Taksim İlk Yardım Hastanesine götürüldü. Alanda polis ekipleri güvenlik önlemi alırken, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi de boşaltıldı.

Oktay: 2’si ağır 81 yaralı

20.30’ta açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “An itibarıyla yine 4’ü olay yerinde olmak üzere 6 kişiyi kaybetmiş durumdayız. 81 de yaralımız var. Bunlardan ikisi ağır olmak üzere” dedi.Oktay, devamında şunları söyledi: “Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz.

Erdoğan: 6 ölü, 53 yaralı

Endonezya ziyareti öncesinde 18.15’te havalimanında toplantı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, 4’ü olay yerinde 2’si hastanede olmak üzere saldırıda 6 kişinin öldüğünü, 53 kişinin de yaralandığını söyledi.

İlk açıklama Yerlikaya’dan

İlk açıklama 16.55’te İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan geldi. Yerlikaya Twitter’dan yaptığı açıklamada patlamanın nedenine ve ölü/yaralı sayısına ilişkin bir bilgi vermedi.Yerlikaya 17.45’te yaptığı ikinci açıklamada ise patlamada 4 kişinin öldüğünü, 38 kişinin yaralandığını duyurdu.Soruşturma başlatıldıİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, patlamayla ilgili soruşturma başlattı. Olayla ilgili 5 cumhuriyet savcısı görevlendirdi.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu ise, patlamaya ilişkin sosyal medya hesaplarından yapılan “olumsuz haberlere” yönelik paylaşımlara soruşturma başlattı.

RTÜK yayın yasağı getirdi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) patlamanın ardından yayın yasağı getirdi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin yaptığı açıklamada “İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur.” dedi.Yayın yasağı sadece televizyon kanallarını kapsıyor.

Bir yasak da haber sitelerine ve sosyal medyayaİstanbul Sulh Ceza Hakimliği de patlamaya ilişkin verdiği kararda görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal medya sitelerine yönelik yayın yasağı kararı verdi.

Beşiktaş-Antalyaspor maçı ertelendiBeşiktaş ile Fraport TAV Antalyaspor arasında oynanması gereken karşılaşma, Beyoğlu’nda yaşanan patlama nedeniyle ertelendi.

EGM: 25 sosyal medya hesabını bildirdik

Emniyet Genel Müdürlüğü, “25 sosyal medya hesabının sahibini yaptıkları paylaşımlar nedeniyle ilgili makamlara bildirildiğini” açıkladı: “İstanbul/Beyoğlu’nda meydana gelen ‘Patlama’ olayına yönelik sosyal medya platformlarında, vatandaşlarımız arasında korku ve panik yaratmak amacı barındıran, vatandaşlarımızı kin, nefret ve düşmanlığa alenen tahrik eden provokatif içerikli paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 25 hesap yöneticisinin tespiti yapılmış, ilgili makamlara gönderilmiştir.”

(Bianet)

/