enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Az Bulutlu
18°C
Van
18°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
/
/
/

Ceren Damar’ın katiline ağırlaştırılmış müebbet istemi

Ceren Damar’ın katiline ağırlaştırılmış müebbet istemi
29.11.2019
A+
A-
  • ANKARA

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 2 Ocak tarihinde öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülen araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel’in, ölümüne ilişkin açılan davanın ikinci duruşması Ankara 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre; İlk duruşmada Ceren Damar’ı kastederek “sevdiğim kadın” diyen ve davayı takip edenlerin tepkisini çeken sanık Hasan İsmail Hikmet, takım elbisesiyle ve kravatıyla duruşma salonunda hazır bulundu.

‘KIZIMA SÖZ VERDİM’

Duruşma öncesi Anlara Adliyesi önünde açıklama yapan Ceren Damar Şenel’in babası Mustafa Damar, “İlk duruşmada kızıma iftira atıldı. Dava mecrasından saptırılmaya çalışıldı. Sosyal medya üzerinden saldırılmaya ve psikolojik baskı uygulanmaya çalışıldı. Biz bunlarla mücadele etmek zorunda kaldık. Ne yaparsa yapsınlar gerçekler gölgede kalmaz.  Adaletin tecellisi için kızıma söz verdim, gerekeni yapacağım” diye konuştu.

Duruşma salonunda konuşan Ceren Damar Şenel’in eşi Levent Şenel ise duruşmaya dair şu uyarıda bulundu: “İlk duruşmada yapılan ağır tahrikler devam edebilir. Duruşmanın gizli olması için bir takım kişiler tahrik etmek için buraya yerleştirilmiş olabilir. Katile, katilin ailesine ve avukatına hiçbir şekilde hakaret etmeyin. Yakınınızda bunu yapan varsa izin vermeyin. Nazikçe uyarın. Bu duruşma ne kadar şeffaf olursa adalet de o kadar erken tecelli edecek” dedi.

SANIK AVUKATI MAZERET BİLDİRDİ

Mağdur avukatlarının olay gününe ilişkin delil karartmakla suçladığı sanık Hikmet’in annesi Hatice Elçi Hikmet duruşmaya mazeret belirterek katılmadı. İlk duruşmadaki ifadeleri ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle tepki gören sanık avukatı Vahit Bıçak da mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

Damar ailesinin avukatı Çetin Arslan, “Sanık avukatının mazeretinin davayı uzatmaya yönelik olduğu için reddedilmesi gerektiğini düşünüyorum. Neyin ne olduğu belli değilmiş gibi menfur olayda Ceren’i savunan kim varsa onlar hakkında suç duyurusunda bulunmuşlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın taziyeleri hakkında ise hiçbir şey söylememektedir. Bu da ilginç bir noktadır” diye konuştu.

Duruşmada söz alan Ceren Damar’ın babası Mustafa Damar, “Katledilen kızıma bir sürü iftira atıldı. Savunma hakkına gizlenerek bunlar yapıldı. Bizim yaşadığımız acı yetmiyormuş gibi bunlarla uğraşıyoruz. Acımızla dalga geçiyorlar gibi. Şu ana kadar karşılaştığımız durum mahkeme ve hukukla dalga geçmedir. Sizden beklentim bir an önce bu katilin hakettiği ceza verilmesidir” dedi.

İlk ifadesinde kopya çekerken yakalandığı ve hakkında tutanak tutulduğu için cinayet işlediğini itiraf eden Hasan İsmail Hikmet, cinayetten dört ay sonra ‘İlişkileri olduğunu ve Şenel’den uzak durduğu için hakkında kopya işlemi yapıldığını’ iddia etmişti.

SANIK HİKMET: AVUKATIM HASTA SAVUNMA YAPMAYACAĞIM

Savcılık, sanık avukatının dosyanın genişletilmesi yönündeki taleplerinin reddedilmesini istedi. Ayrıca savcılık sanığın annesi Hatice Elçi Hikmet’in tanıklığından vazgeçilmesini talep etti.
Damar’ın avukatları, “Sanığın annesi olay günü maddi delilleri karatmak gibi hukuka aykırı eylemde buunmuştır. Suç duyurusunda bulunulma ihtimali vardır. İlk duruşma buradaydı” sözleriyle itiraz etti. Mahkeme sanık avukatının dosyanın genişletilmesi taleplerini reddetti. Sanığın annesi Hatice Elçi Hikmet’in dinlenmesinden de vazgeçildi.

Mahkeme heyetinin söyleyecek bir şeyin var mı sözünün ardından sanık Hasan İsmail Hikmet, “Avukatım hasta olduğu için savunma yapmak istemiyorum” dedi.

‘CANAVARCA HİSLE ÖLDÜRDÜ’

Savcılık makamı mütalaasını sundu. Sanık Hikmet’in ilk duruşmada “gönül ilişkimiz vardı, beni zorladı” sözlerini hatırlatan savcı, “Gerçek dışı ve kendisini suçdan ve cezadan kurtarmaya yönelik olduğu değerlendirildi” dedi.

Ceren Damar’ın kamu görevlisi de olduğunun hatırlatan savcı, “Canavarca hisle ve kasten öldürdüğü sabit” dedi. Tasarlayarak öldürme şartlarının ise oluşmadığını belirten savcı sanık Hikmet’in ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılmasını talep etti.

/