enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5811
EURO
35,0501
ALTIN
2.456,24
BIST
9.814,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Az Bulutlu
22°C
Van
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
18°C
/
/
/

#YaşamNöbeti kazandı: Atlı faytonlar kaldırılıyor

Adalar‘da ruam hastalığı sebebi ile 105 atın öldürülmesinin ardından hayvan hakkı savunucuları tarafından başlatılan #YaşamNöbeti, 29. gününde taleplerini kabul ettirerek zafere ulaştı.

#YaşamNöbeti kazandı: Atlı faytonlar kaldırılıyor
17.01.2020
A+
A-

Adalar‘da ruam hastalığı sebebi ile 105 atın öldürülmesinin ardından hayvan hakkı savunucuları tarafından başlatılan #YaşamNöbeti, 29. gününde taleplerini kabul ettirerek zafere ulaştı.

 

Hayvan hakları aktivistlerinin Adalar’da atlı faytonların tamamen kaldırılması ve yasaklanması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane’deki binası önünde başlattıkları yaşam nöbeti 29. gününde taleplerini kabul ettirerek zafere ulaştı. Yaşam Nöbetçileri; “Atların yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve tekrar sömürüye maruz bırakılmaması için tüm taleplerimiz tek tek yerine getirilinceye dek devam edecek!” diyerek taleplerinin tamamı yerine getirelene kadar nöbetlerini sürdüreceklerini duyurdular.

 

ATLARI VE FAYTON PLAKALARINI İBB SATIN ALACAK 

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi‘nde; 277 adet tescilli fayton plakasının 250 bin TL bedelle, atların tanesinin de 4 bin TL bedelle satın alınması için teklif hazırlandı.  İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan teklif Hukuk-Plan ve Bütçe-Tarım, Orman, Hayvancılık ve Su Ürünleri komisyonları tarafından incelenerek rapor haline getirildi.

Raporda faytonlar nedeniyle her yıl ortalama 400 atın öldüğü ve atların 20-25 yıl olan ömrünün iki yıla kadar düştüğü belirtildi. 1378 attan 81’inde ruam hastalığı çıktığı, insan ve hayvanlara bulaşma riski taşıması nedeniyle Adalar’da atların faytonlara koşulmasının 3 ay süreyle durdurulmasına karar verildiği hatırlatıldı.

 

ATLI FAYTONLARIN YERİNE ELEKTRİKLİ ARAÇLAR GELECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adalar’da ulaşım niteliği taşıyan elektrikli araçların kullanılacağını açıkladı. İlk araç önümüzdeki günlerde Kınalıada’da hizmet vermeye başlayacak.

/