enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2611
EURO
34,7448
ALTIN
2.404,67
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Az Bulutlu
17°C
Van
17°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
15°C
Pazartesi Az Bulutlu
13°C
/
/
/

‘Sadece Şiir’ dergisi, okuyucalarına ulaşmaya devam ediyor

Genel Yayın Yönetmenliğini Umay Umay’ın, editörlüğünü Serkan Türk’ün yaptığı sadece Şiir dergisi, okurlarıyla buluşmaya devam ediyor.

‘Sadece Şiir’ dergisi, okuyucalarına ulaşmaya devam ediyor
12.12.2019
A+
A-

Genel Yayın Yönetmenliğini Umay Umay’ın, editörlüğünü Serkan Türk’ün yaptığı sadece Şiir dergisi, okurlarıyla buluşmaya devam ediyor.

Şiir’e büyük zamanlar ve mesafeler harcayan isimlerin yanında, derginin özellikle genç şairlere verdiği önem şiir için büyük bir atılım ve değer. Başka bir yönü ise çok dilli olması. Ülkemizdeki çok renkliliği şiir vesilesiyle okura ulaştırmaya çalışmaları da muazzam bir güzellik olarak önümüze çıkıyor. Edebiyat tarihine ilk sayısıyla, ismini bu estetik atılımlarıyla yazmayı başaran dergi, anlaşılan daha uzun yıllar hayatımızda olacak. Gazete Praksis ve Kültür – Sanat editörümüz Jiyan Baran ile birlikte dergiye iyi dileklerimizi sunuyor ve şiir adına yarattıkları bu çok renkliliği kutluyoruz.

İlk sayının şairleri: Sunay Akın, Elif Sofya, Barış Pirhasan, Orhan Alkaya, Nilay Özer, Enis Batur, Betül Dünder, Haydar Ergülen, Süreyya Aylin Antmen, Zeynep Uzunbay, Mehmet Özkan Şüküran, Kawa Nemir, Nurduran Duman, C. Hakkı Zariç, Eşref Yener, Meryem Coşkunca, Onur Akyıl, Didem Gülçin Erdem, Derya Önder, Emrullah Alp, Betül Tarıman, Cenk Kolçak, Sinem Sal, Ömer Turan, Fatma Yeşil, Cihan Ülsen, Sinan Onur, Merve Çanak, Yaprak Damla Yıldırım, Oğulcan Kütük, Mehmet Yaşın, Selma Koçiva, İnci Derya Turna, İkna Sarıaslan, Mizgin Bulut, Rahman Yıldız, Naile Dire, Jiyan Baran, Enes Kurdaş, İsmail Sertaç Yılmaz ve küçük İskender.

Asuman Susam’ın “Bedene Teğelli”, Fırat Caner’in “Şiir Ne İşe Yarar?” başlığını taşıyan yazısı derginin dikkat çekenlerinden.Ayrıca Sadece Şiir dergisinde, Ayşe Özlem İnci tarafından gerçekleştirilmiş “Lale Müldür” ve “Mehmet Said Aydın” söyleşisini de okuyabilirsiniz.

Aşağıdaki dizeler Temmuz ayında yaşamını yitiren şair Küçük İskender’in sadece şiir dergisi için kaleme aldığı “İştah” başlıklı şiirinden.

“bir ağız gibi açılacak gökyüzü
ne yaşadıysak yutulacak.”

▪Sadece Şiir dergisi üç aylık yayın periyoduyla yılda dört sayı yayımlanacak. Kafa grubunun yayınladığı dergiyi şiir okurları ülkenin her yerinde kitapçıların yanı sıra, Migros, D&R, CarrefourSA gibi mağazalardan da rahatlıkla temin edebilecek.

Derginin sosyal medya hesapları:

Facebook: @sadecesiirdergi

Twitter: @siirdergi

Instagram: @sadecesiirsiir

/