enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4472
EURO
34,7381
ALTIN
2.429,15
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Az Bulutlu
21°C
Van
21°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
15°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
/
/
/

Obay üzerinden karalama çabası boşa düştü!

CHP Milletvekili Murat Bakan’ın iddiaları sonrası ilçe ve ülke gündemine oturan Cazip Obay üzerinden yürütülen karalamaya dönük manipülasyon çabaları gecikmezken torgazete’nin araştırmaları sonucu manipülasyonlar boşa düştü.

Obay üzerinden karalama çabası boşa düştü!
01.06.2022
A+
A-

CHP Milletvekili Murat Bakan’ın iddiaları sonrası ilçe ve ülke gündemine oturan Cazip Obay üzerinden yürütülen karalamaya dönük manipülasyon çabaları gecikmezken torgazete’nin araştırmaları sonucu manipülasyonlar boşa düştü.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan tarafından ifşa edilen Cazip Obay isimli gencin üzerinden çıkan “Türkiye Devleti Fedaileri” ibareli kimlik kartı ülke ve ilçe basınının gündemindeki yerini korumaya devam ediyor. Obay ilk olarak bugün ilçede faaliyet gösteren Torbalı Güncel gazetesiyle paylaştığı bir videoda bugün sabah saatlerinde Torbalı Adliyesi’ne giderek Bakan ve fotoğrafı sızdırdığını iddia ettiği polislerden şikayetçi olduğunu duyurdu. Obay, paylaştığı videoda kartın ve silahın kendisine olduğunu ifade ederken aslında Bakan’ın iddialarını doğrular nitelikte açıklamalarda da bulunarak bu oluşumun varlığını kabul eder nitelikte açıklamalarda bulunduğu görülüyor. İşte Obay’ın o açıklamaları:

SİYASİ RANT ÇEVRELERİ ANINDA DEVREYE GİRDİ

Öte yandan Obay üzerinden siyasi rant elde etmek isteyen çevreler, Bakan tarafından ifşa edilen şahsın geçmiş yıllarda CHP bayrağı önünde çekilmiş olduğu fotoğrafları kullanarak Obay’ı aslında CHP’liymiş gibi göstererek manipülasyona girişmesi de gecikmedi. Bunun üzerine konuyu araştıran Tor Gazete Haber Merkezi, servis edilen fotoğrafların 2019 Belediye Seçimleri döneminde sosyal çevresiyle birlikte çekilmiş olduğunu tespit etti.

İKTİDARA VE CUMHURBAŞKANI’NA SEMPATİSİ DİKKAT ÇEKİYOR

Obay’ın CHP’li olduğu iddialarını da araştıran haber merkezimiz, şahsın CHP üyesi olmadığını ortaya çıkarttı. Öte yandan şahsın sosyal medyasına bakıldığında da bahse konu fotoğrafların görülmediği tespit edilirken, Adıyaman merkezli Menzil Tarikatı’na ve iktidara yakınlığı dikkat çekiyor. Öte yandan 2017 yılında Adnan Yaşar Görmez’in bizzat, Obay’ı ziyaret ederek doğum gününü kutladığı fotoğrafı da Obay’ın sosyal medya hesaplarından paylaşmış olması dikkatlerden kaçmadı. Şahsın videoda yaptığı açıklamada da iktidara ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sempatisi de göze çarpıyor.

(Tor Gazete)

/