enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3792
EURO
34,6801
ALTIN
2.400,83
BIST
10.043,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Az Bulutlu
21°C
Van
21°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
15°C
/
/
/

İstanbul Onur Yürüyüşü davası ertelendi

İstanbul Onur Yürüyüşü davası, aralık ayına ertelendi.

İstanbul Onur Yürüyüşü davası ertelendi
14.05.2022
A+
A-

19 kişinin yargılandığı İstanbul Onur Yürüyüşü davası Çağlayan Adliyesi’nde görüldü. Davayı TİP Milletvekili Sera Kadıgil, TİP Parti Meclisi üyesi Meltem Kolgazi, Kaos GL, SPoD, Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) ve Uluslararası Af Örgütü de takip etti.

2021 yılında düzenlenecek olan Onur Yürüyüşü için Mis Sokak’ta toplanan çok sayıda kişiye yürüyüşten saatlerce önce polis saldırmış, saldırı yürüyüş sırasında da devam etmişti. 19 kişi saldırıyla gözaltına alınmış; gözaltına alınanlara yönelik kötü muamele gözaltında da devam etmişti. 

Bugün görülecek duruşma öncesi adliye önünde yapılmak istenen açıklamayı polis engelledi. Açıklama için başka bir alana geçmeyeceklerini kaydeden yargılananlar, engellemeye rağmen adliye önünde açıklama yaptı. 

Duruşma öncesi polislerin tüm engelleme girişimine rağmen gazeteci ve izleyiciler salona alındı.

Sanık ve avukatların savunmalarının ardından hakim, savcının dosyadaki eksiklerin giderilmesi için ek süre talebini dikkate alarak duruşmayı 23 Aralık’a ertelendi. 

/