enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5390
EURO
34,8298
ALTIN
2.430,02
BIST
9.717,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
21°C
Van
21°C
Açık
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
/
/
/

Kızıl Okyanus’tan 25 Kasım çağrısı

Kızıl Okyanus LGBTİ+, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde tüm kadınları ve LGBTİQ+ bireyleri alanlarda olmaya çağırdı. Kızıl Okyanus, LGBTİQ+ bireylerin tarih boyu hep dışlanan, zorbalığa uğrayan, şiddete maruz kalan, katledilen ve ezilenin de ezileni olduklarını ifade etti.

Kızıl Okyanus’tan 25 Kasım çağrısı
23.11.2019
A+
A-

Kızıl Okyanus LGBTİ+, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde tüm kadınları ve LGBTİQ+ bireyleri alanlarda olmaya çağırdı. 

“EZİLENİN EZİLENİYİZ”

Kızıl Okyanus, LGBTİQ+ bireylerin tarih boyu hep dışlanan, zorbalığa uğrayan, şiddete maruz kalan,
katledilen ve ezilenin de ezileni olduklarını ifade etti.

“Türkiye başta olmak üzere tüm dünyada LGBTİQ+ bireylere yönelik giderek artan şiddet ve nefret suçu gözlenmekte, dünyanın çeşitli yerinde homofobi yüzünden işsiz bırakılıyor, işkence görüyor ve öldürülüyoruz.” ifadelerinin kullanıldığı çağrı metninde; “Geçtiğimiz yıllarda babası tarafından katledilen Ahmet Yıldız, müşterisi tarafından yakılarak katledilen Hande Kader, ailesinin ve toplumun baskılarına dayanamayıp intihara sürüklenip katledilen Okyanus Efe Özyavuz, polis tarafından katledilen Hande Buse Şeker kayıtlara geçen ve geçmeyen daha nice homofobi mağduru LGBTİQ+ bireyler için ses çıkarmak, onların çıkaramadıkları ses olmak için biz LGBTİQ+ bireyler de 20 Kasımlarda, 25 Kasımlarda, her onur yürüyüşünde vardık, varız ve var olmaya devam edeceğiz demek için sokaklarda yerimizi alıyoruz. LGBTİQ+ bireylerin  görünürlüğünü artırmak için, özellikle trans kadınların görünürlüklerini artırmak ve gördükleri kötü muamelelere dikkat çekmek, ve farkındalık yaratmak için kadınlarla birlikte 25 Kasımda yürüyoruz.” denildi.

izmir escort

“LGBTİQ+ BİREYLER VE KADINLAR BİRLİKTE MÜCADELEYE”

“Herkesin bildiği gibi kadınlar iş hayatında da aile hayatında da şiddete maruz kalıyor, katlediliyor. Bugün toplumda LGBTİQ+ bireylerin yaşadığı şeyler ile kadınların yaşadıkları hemen hemen aynı şeyler, tabi LGBTİQ+ bireylerin böylesi bir toplumda yaşaması daha zor.” açıklamasında bulunan Kızıl Okyanus LGBTİ+, böylesine benzer bir mücadelede kadınlarla LGBTİQ+ bireylerin aynı saflarda mücadele etmesi gerekmekte olduğunun altını çizdi.

“25 KASIM’DA ALANLARA”

“Bizler de 25 Kasım’da kadınlarla birlikte aynı çığlığı atarak yürüyeceğiz. Eşitlik, özgürlük ve adalet için birlik olmalıyız.” diyen Kızıl okyanus LGBTİ+, tüm kadınları ve LGBTİQ+ bireyleri 25 Kasım’da alanlarda olmaya çağırdı.

/