enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2668
EURO
35,0770
ALTIN
2.465,78
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Parçalı Bulutlu
15°C
Van
15°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
15°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
/
/
/

Emekçiler: “İnsanca Yaşamak İstiyoruz!”

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, bugün Kadıköy’de bildiri dağıtımı ve basın açıklaması yaparak 8 Aralık’ta Bakırköy’de yapılacak mitinge çağrı yaptı.  “İnsanca yaşamak istiyoruz” diyen emekçiler, İstanbul halkını mitinge katılmaya davet etti.

Emekçiler: “İnsanca Yaşamak İstiyoruz!”
23.11.2019
A+
A-

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, bugün Kadıköy’de bildiri dağıtımı ve basın açıklaması yaparak 8 Aralık’ta Bakırköy’de yapılacak mitinge çağrı yaptı.  “İnsanca yaşamak istiyoruz” diyen emekçiler, İstanbul halkını mitinge katılmaya davet etti.

İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri, 8 Aralık’ta Bakırköy’de yapılacak mitingin çağrı çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bugün Kadıköy’de bildiri dağıtımı ve bir basın açıklaması yapan İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi güçleri İstanbul halkını mitinge katılmaya davet etti.

Eminönü iskelesi önünde toplanan sendika, meslek örgütü ve siyasi parti temsilcilerinin yaptığı basın açıklamasına HDP Milletvekili Musa Piroğlu da katıldı.

“ARTIK YETER, KATLANMAYACAĞIZ!”

DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Kanber Saygılı yaptığı konuşmada, “Art arda gelen zamlar, büyüyen vergiler, küçülen maaşlar ve işsizlikle, milyonlarca emekçi borç batağında” ifadelerini kullandı.

Saygılı konuşmasının devamında; “Bizler artık yeter diyoruz. Milyonlarca emekçi olarak işsizliği, yoksulluğu, sefaleti kabul etmiyoruz. Sadece kabul etmiyoruz demek yetmez, birleşip, birlikte, mücadeleyi yükseltmediğimiz sürece bu duruma mahkûm kalıyoruz. Günlerdir Irak’ta, Lübnan’da, Şili’de, Ekvador’da daha pek çok yerde, yüz binlerce işçi ve emekçi işsizliğe, yolsuzluğa ve antidemokratik uygulamalara karşı direniyor. Kimi yerlerde başbakan ve yetkililer istifa etmek zorunda kaldı.” dedi,

Aralık ayında bütçe ve asgari ücret görüşmelerinin yapılacağını hatırlatan Saygılı, “Direnmediğimiz, mücadeleyi yükseltmediğimiz takdirde yine sefalet ücreti dayatılacak, bütçede emekçilere pay bırakılmayacak, batık şirketler ve bankalar için büyük pay ayrılacak. Yine emekçilere açlık ve sefalet dayatılacak” diye belirtti.

‘SARI YELEKLİLER’ GERGİNLİĞİ

Açıklamanın ardından “İnsanca yaşamak istiyoruz” yazılı önlükler giyerek bildiri dağıtan platform üyeleri, önlüklerin sarı olduğu gerekçesi ile engellenmek istedi. Yaşanan tartışmanın ardından bildiri dağıtımına devam edildi.

“Yeter artık, katlanmayacağız” diyen emekçiler bildiri dağıtımı sırasında, “Bizler 8 Aralıkta Bakırköy’de olacağız, yoksulluğa, yağmur gibi yağan zamlara, artan vergilere, antidemokratik uygulamalara, kadın cinayetlerine, savaşa karşı sesimizi yükseltmek ortak mücadeleyi büyütmek için bir araya geleceğiz. İstanbul halkını da bu çağrımıza ses vermeye ve mücadelemizi büyütmeye çağırıyoruz” şeklinde çağrı konuşmaları yaptılar.

/