enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4267
EURO
34,6816
ALTIN
2.396,91
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Az Bulutlu
18°C
Van
18°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
15°C
/
/
/

Deprem bilançosu ağırlaştı: Türkiye’de 2316, Suriye’de 1143 insan yaşamını yitirdi

Merkez üssü Maraş Pazarcık olan depremde şuana dek Türkiye’de 2316, Suriye’de 1143 kişi yaşamını yitirdi.

Deprem bilançosu ağırlaştı: Türkiye’de 2316, Suriye’de 1143 insan yaşamını yitirdi
06.02.2023
A+
A-

Merkez üssü Maraş Pazarcık olan depremde şuana dek Türkiye’de 2316, Suriye’de 1143 kişi yaşamını yitirdi.

Merkez Üssü Maraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğünde meydana gelen depremde şu ana del bilanço daha da ağırlaştı. Maraş ve beraberinde 10 ilde hissedilen depremde şuana dek 2316 kişi yaşamını yitirirken 15 bine yakın yaralı sayısı var. Ayrıca binlerce bina yıkıldı. Aynı zamanda Suriye’de gerçekleşen depremde de 10 il de yüzlerce ev yıkılırken 1143 insan yaşamını yitirdi. Şimdiye dek birçok yerde insanların yardıma ulaşmakta sorun yaşadığı da kamuoyunda sıkça dile getirildi.

Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü 10 il de şu ana dek birçok insan kurtarılsa da soğuk kış günlerinde barınma ve ısınma gibi ciddi sorunlar yaşanıyor.

İlk günün ardından siyasi partiler, dernekler, meslek odaları ve birçok sivil kuruluş yardım ve dayanışma çağrılarında bulunarak depremin olduğu merkezlere yola çıktılar. Dayanışma çağrıları ile birlikte Kürt kentlerinde yaşayan halk, Evlerini depremzedelere açtıklarını ve kardeş aile kampanyası başlattıklarını sosyal mecralarda duyurdular.

AFAD depremde 20 TL’lik bağış kampanyası başlatırken sivil kuruluşlar ayni yardımlar ile dayanışma çağrılarını yineledi. Belediye ekipleri de yardım toplama alanları belirleyerek dayanışma çağrılarına başka bir merkez oldu.

/