enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Az Bulutlu
17°C
Van
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
15°C
Pazartesi Yağmurlu
12°C
Salı Az Bulutlu
12°C
Çarşamba Açık
16°C
/
/
/

Barolar: Çocuğa cinsel istismarın meşrulaştırılmasına izin vermeyeceğiz

Son günlerde tekrar gündeme gelen ve tepkiye neden olan cinsel istismar faillerine af getirilmesini sağlayacak düzenlemeye, barolardan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Barolar: Çocuğa cinsel istismarın meşrulaştırılmasına izin vermeyeceğiz
17.12.2019
A+
A-

Son günlerde tekrar gündeme gelen ve tepkiye neden olan cinsel istismar faillerine af getirilmesini sağlayacak düzenlemeye, barolardan tepkiler gelmeye devam ediyor.

 

Türkiye’deki 63 baro, istismar mağduru çocuğun, kendilerini istismar eden kişiye evlilik yoluyla af sağlanmasını öngören yasal düzenlemeye karşı ortak açıklama yaptı. Evrensel Gazetesi’nin haberine göre, 63 baro tarafından yapılan ortak açıklamada, mağdur çocukların cinsel istismar failleri ile evlendirilmesi ile ilgili yasa tartışmalarının “cinsel istismar failine af” anlamına geleceği vurgulandı.

2016 yılından beri çeşitli gerekçelerle kamuoyunun da etkilenmesi amaçlanarak gündeme getirilen mağdur çocukların cinsel istismar failleri ile evlendirilmesi halinde “cinsel istismar failine af” olarak adlandırılan yasa tartışmalarının kaygı ve üzüntü ile izlendiği vurgulanan açıklamada; “Fail ile çocuk arasındaki farkın 10 mu yoksa 15 mi olması halinde af getirilmelidir gibi tamamen çocuk zararına, çocuğun istismarını meşrulaştıran, teşvik eden, özendiren yasa tasarısı tartışmaları çağ dışıdır, hukuk dışıdır ve kabul edilemez. Yargıtay’ın son kararlarında kabul gören; mağdurun yaşının bilinmediğine dair hata savunmasına dayanak olarak belirlenen; geleneksel değer yargıları, birlikteliklerin sorunsuz devam ettiği, mağdurun şikayetçi olmaması , ceza verilmesi halinde aile yapısının zarar göreceği gibi gerekçeler beraat kararlarının ve erken yaşta evliliklerin yasallığının alt yapısını hazırlamaktadır” denildi.

 

TARTIŞMALAR CAYDIRICI DEĞİL, YOL GÖSTERİCİ

Yargı organlarınca suç oluşturan bir fiil tartışılırken; kamu yararı, mağdurun rızası, sanığın iyi hali gibi beraat gerekçelerinin, günü kurtaracak sonuçlar sağlamakla beraber, cinsel istismar faillerine yol gösterici nitelikte olduğunun altı çizilen açıklamada; “Medeni Kanun uyarınca 16 yaşındaki çocukların hakim kararı ile evlenmesi dahi çocuğun üstün yararına aykırı bir düzenleme olarak kabul edilmesi gerekirken, TCK’nın cinsel istismarda 15 yaşın altında rızanın tartışılamayacağına dair emredici düzenlemelerinin ihlali pahasına hukuksal gerekçe oluşturmak hiçbir şekilde çocuk yararına olarak değerlendirilemez. Bu olumsuz kararların üstüne bir kez daha çocuklara ‘cinsel istismarcılar’ ile evlenmeleri halinde ‘çocuk olma’ haklarından feragat etme zorunluluğu daha yüksek sesle tartışılmaya başlanmıştır. Eğitiminden yoksun, fiziksel ve psikolojik gelişiminin üzerinde sorumluluklar yüklenmek zorunda kalan, oyun oynama şansı olmayan, ‘çocuk anne’ olmak zorunda bırakılan ve hepsinden önemlisi kadına dönük şiddetin temel nedenlerinden biri olan ‘erken evlilik’ adı altında ömür boyu istismara maruz bırakılan çocuklar maddi manevi varlıkları yok edilmiş bireyler haline geleceklerdir” denildi.

 

ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMAR, YASAL DÜZENLEMELERLE MEŞRULAŞTIRILAMAZ

“Çocukların törenle evlenmesine göz yuman gerçekleştiren izleyenlere ceza uygulaması getirilmelidir. Sağlık meslek mensupları ve kamu görevlilerinin çocuk cinsel istismarını bildirim konusunda takdir yetkisi olmamalı, buna yol açacak düzenlemelerden kaçınılmalıdır. Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen nedenlerle çocuklarla her türlü cinsel davranış suçtur. Bunun dışında cebir tehdit hile iradeyi sakatlayan nedenler olmaksızın, çocukların akranlar arası ilişki olarak adlandırabileceğimiz cinsel davranışlar konusu yasada ayrıca düzenlenmelidir. Bilinmelidir ki, ‘cinsel istismarcıya’ af niteliğindeki hiçbir yasal düzenleme hukuken ve vicdanen kabul görmeyecektir. O nedenle diyoruz ki; çocuklar cinsel obje değildir, evlilik kurumunun tarafı olmamalıdır. Çocukların cinsel istismarına neden olan faillere getirilecek af çocuğun üstün yararına aykırıdır. Yasal düzenlemelerle meşrulaştırılmasına izin vermeyeceğiz.”

 

İMZA ATAN BAROLAR

  1. Adana Barosu Başkanlığı
  2. Adıyaman Barosu Başkanlığı
  3. Ağrı Barosu Başkanlığı
  4. Aksaray Barosu Başkanlığı
  5. Amasya Barosu Başkanlığı
  6. Ankara Barosu Başkanlığı
  7. Antalya Barosu Başkanlığı
  8. Ardahan Barosu Başkanlığı
  9. Artvin Barosu Başkanlığı
  10. Aydın Barosu Başkanlığı
  11. Balıkesir Barosu Başkanlığı
  12. Batman Barosu Başkanlığı
  13. Bartın Barosu Başkanlığı
  14. Bilecik Barosu Başkanlığı
  15. Bitlis Barosu Başkanlığı
  16. Bingöl Barosu Başkanlığı
  17. Bolu Barosu Başkanlığı
  18. Burdur Barosu Başkanlığı
  19. Bursa Barosu Başkanlığı
  20. Çanakkale Barosu Başkanlığı
  21. Denizli Barosu Başkanlığı
  22. Diyarbakır Barosu Başkanlığı
  23. Düzce Barosu Başkanlığı
  24. Edirne Barosu Başkanlığı
  25. Erzincan Barosu Başkanlığı
  26. Eskişehir Barosu Başkanlığı
  27. Gaziantep Barosu Başkanlığı
  28. Giresun Barosu Başkanlığı
  29. Hakkari Barosu Başkanlığı
  30. Hatay Barosu Başkanlığı
  31. Iğdır Barosu Başkanlığı
  32. Isparta Barosu Başkanlığı
  33. İstanbul Barosu Başkanlığı
  34. İzmir Barosu Başkanlığı
  35. Kars Barosu Başkanlığı
  36. Kastamonu Barosu Başkanlığı
  37. Kırıkkale Barosu Başkanlığı
  38. Kırklareli Barosu Başkanlığı
  39. Kilis Barosu Başkanlığı
  40. Kocaeli Barosu Başkanlığı
  41. Konya Barosu Başkanlığı
  42. Kütahya Barosu Başkanlığı
  43. Malatya Barosu Başkanlığı
  44. Manisa Barosu Başkanlığı
  45. Mardin Barosu Başkanlığı
  46. Mersin Barosu Başkanlığı
  47. Muğla Barosu Başkanlığı
  48. Muş Barosu Başkanlığı
  49. Niğde Barosu Başkanlığı
  50. Ordu Barosu Başkanlığı
  51. Osmaniye Barosu Başkanlığı
  52. Siirt Barosu Başkanlığı
  53. Şanlıurfa Barosu Başkanlığı
  54. Şırnak Barosu Başkanlığı
  55. Tekirdağ Barosu Başkanlığı
  56. Tokat Barosu Başkanlığı
  57. Trabzon Barosu Başkanlığı
  58. Tunceli Barosu Başkanlığı
  59. Uşak Barosu Başkanlığı
  60. Van Barosu Başkanlığı
  61. Yalova Barosu Başkanlığı
  62. Yozgat Barosu Başkanlığı
  63. Zonguldak Barosu Başkanlığı
/