enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
22°C
Van
22°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
14°C
/
/
/

Arkadaşlarından, Sibel için eylem çağrısı

İşsizlik ve yoksulluk nedeniyle yaşamına son veren İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 3. sınıf öğrencisi Sibel Ünli’nin arkadaşları, Sibel’i unutturmamak için eylem çağrısı yaptı.

Arkadaşlarından, Sibel için eylem çağrısı
A+
A-

İşsizlik ve yoksulluk nedeniyle yaşamına son veren İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 3. sınıf öğrencisi Sibel Ünli’nin arkadaşları, Sibel’i unutturmamak için eylem çağrısı yaptı.

 

İstanbul Üniversitesi yönetiminin öğrencilerin indirimli yemek haklarını tek öğünle sınırlaması ve bu karara karşı çıkan öğrencilere sert bir şekilde müdahale edilmesinin yankıları sürerken İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı 3. sınıf öğrencisi Sibel Ünli’nin yaşamına son vermesi ülke gündemine bomba gibi düşmüştü.

 

BENCİLLİĞİN GELDİĞİ NOKTA 

Sosyal medya hesaplarından yaşadığı geçim sıkıntısına dair paylaşımlar yapan Ünli’nin yaşamına son vermesinin ardından sosyal medya kullanıcıları #SibelÜnli hashtagi ile çok sayıda paylaşım yapmıştı. Bir kısım sosyal medya zorbaları Ünli’nin farklı zamanlarda yaptığı paylaşımları karşı karşıya getirerek ülkede bencilliğin geldiği boyutu gözler önüne sererken bir kısım kullanıcılar ise Ünli’nin yaşamına son vermesini iktidarın ekonomi politikalarının yanlışlığına ve ülkenin ekonomik gidişatının kötülüğüne vurgu yapmıştı.

 

ARKADAŞLARINDAN EYLEM ÇAĞRISI

 İstanbul Üniversitesi Öğrencileri, 6 Ocak 2020 Pazartesi 14:00‘da İstanbul Ünivesitesi Beyazıt Kampüsü Ana Kapı‘ya yapılan eylem çağrısı yaptı. Eyleme ilişkin sosyal medya hesabından çağrıda bulunan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ise şu ifadeleri kullandı:

“Sibel’i unutturmamak; O’nu intihar etmek zorunda bırakan kapitalist sömürü düzeni ve sahiplerine karşı sessiz kalmayarak geleceksizliğe karşı mücadeleyi büyütmek için Beyazıt’ta olacağız. Tüm üniversitelileri Beyazıt’a, Sibel’i unutturmamaya çağırıyoruz.”   

 

NE OLMUŞTU

Sosyal medya hesaplarından yaşadığı geçim sıkıntısına dair paylaşımlar yaptıktan bir süre sonra kendisinden haber alınamayan Sibel Ünli’nin ailesi polise kayıp ihbarında bulunmuştu. 4 Ocak günü Samatya Sahili’nde, kayalıkların üzerinde bir çanta gören yurttaşların ihbarı üzerine çantanın Sibel Ünli’ye ait olduğu tespit edilmesiyle deniz polisi destekli başlatılan aramanın ardından Ünli’nin denizden cansız bedeni çıkarılmıştı.

 

 

/