enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5304
EURO
34,9073
ALTIN
2.444,05
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
22°C
Van
22°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
13°C
/
/
/

ABD’den Türkiye’ye uyarı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırı açıklamasına değinen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye’yi operasyon düzenleme planları konusunda uyardı ve böyle bir adımın bölgeyi riske atacağını belirtti.

ABD’den Türkiye’ye uyarı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırı açıklamasına değinen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye’yi operasyon düzenleme planları konusunda uyardı ve böyle bir adımın bölgeyi riske atacağını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Washington’daki görüşmelerinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

DW Türkçe’de yer alan habere göre ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, konuşmasında Türkiye’yi Kuzey ve Doğu Suriye’ye askeri operasyon düzenleme planları konusunda uyararak böyle bir adımın bölgeyi riske atacağını söyledi. Türkiye’yi 2019 yılında ABD ile varılan mutabakatta belirlenen ateşkes hatlarına riayet etmeye çağıran Blinken, olası bir operasyonla ilgili olarak “Bu, karşı olacağımız bir şeydir. Endişemiz, yeni herhangi bir askeri operasyonun bölgedeki istikrarı zayıflatması, kötü niyetli aktörlere istikrarsızlıktan yararlanma fırsatı yaratmasıdır” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamada “Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturma kararımızın yeni bir safhasına geçiyoruz. Tel Rifat ve Münbiç’i teröristlerden temizliyoruz. Ardından da aşama aşama diğer bölgelerde aynısını yapacağız” ifadelerini kullanmıştı.

IŞİD’e karşı mücadele vurgusu

Blinken açıklamasında ayrıca Suriye’de IŞİD’e karşı mücadelenin önemine de vurgu yaptı. Blinken, “Suriye içinde IŞİD’e karşı savaşı partnerler yoluyla etkili bir şekilde sürdürüyoruz ve IŞİD’i içine tıktığımız kutuda tutmak için gösterilen çabaları tehlikeye atacak hiçbir şey görmek istemiyoruz” diye konuştu.

Brüksel’de toplantı yapılacak

Basın toplantısında konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de önümüzdeki günlerde Brüksel’de İsveç, Finlandiya ve Türkiye’den üst düzey yetkilileri bir araya getirecek bir toplantı düzenleneceğini açıkladı. Toplantıda Türkiye’nin dile getirdiği endişelerin görüşüleceğini belirten Stoltenberg, “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İsveç ve Finlandiya liderleriyle yakın temas halindeyim” dedi.

/