enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2584
EURO
35,0698
ALTIN
2.466,68
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Parçalı Bulutlu
15°C
Van
15°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
15°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
/
/
/

Üsküdar Belediyesi’nden atılan işçiler: Mücadeleye devam edeceğiz

AKP’li Üsküdar Belediyesi’nden atılan işçiler,  hakları için 12. haftada da eylemdeydi. Eylemlerini sonlandıracaklarını ancak mücadelelerini südüreceklerini belirten işçiler, “AKP için, Üsküdar için çalıştığımıza pişman olduk” dedi.

Üsküdar Belediyesi’nden atılan işçiler: Mücadeleye devam edeceğiz
10.12.2019
A+
A-

AKP’li Üsküdar Belediyesi’nden atılan işçiler,  hakları için 12. haftada da eylemdeydi. Eylemlerini sonlandıracaklarını ancak mücadelelerini südüreceklerini belirten işçiler, “AKP için, Üsküdar için çalıştığımıza pişman olduk” dedi.

Üsküdar Belediyesi’nden işten atılan işçiler, bir kez daha belediye önünde açıklama yaptı. Eyleme, Ataşehir Belediyesi’nden atılan işçi Melike Şahin, Umut-Sen, Deri-Teks Sendikası temsilcileri de destek verdi.

AYVACI: BENİ KİM İŞTEN ATTI?

İşten atılan Enver Ayvacı, “Hangi gerekçeyle işten atıldığımı öğrenmek istedim kimse sesimi duymadı. EYT paylaşımı yapıyorum bir yıldır bu yüzden işten atıldım. Alnım ak yüzüm ak ne bir tutanağım var ne bir dilekçem. Hilmi Türkmen ve yönetim sahte hesaplardan bizi takip ediyorlar. EYT paylaşımı yüzünden atıldığımı biliyorum ama beni kim attı onu soruyorum” dedi.

“AKP İÇİN, ÜSKÜDAR İÇİN ÇALIŞTIĞIMIZA PİŞMAN OLDUK”

İşçilerden Eyüp Menteş ise haksız ve hukuksuz şekilde işten atıldıklarını belirterek, “İşimizi geri almak için, Hilmi Türkmen’le görüşmek için çeşitli yolları denedik. AKP il binasına gittik burada haksızlık yapılıyor dedik bu tarafa bakmadılar. Yapıcaz, halledeceği dediler yapmadılar. Cumhurbaşkanına seslendik duymadı. 4 aydır buradayız cumhurbaşkanı bizi duymadı, bu garibanlar milletin efendisi demedi. Biz bu hafta tüm emeklerimize, Üsküdar halkına veda ederek buradan ayrılacağız. Bir daha basın açıklamamız olmayacak. Yıllarca AKP için Üsküdar belediyesi için çalıştık, Üsküdar’ın her mahallesinde bizim ayak izimiz var. AKP için çalıştığımıza, Üsküdar için çalıştığımıza pişman olduk” şeklinde konuştu.

ŞAHİN: BU AKP CHP SORUNU DEĞİL, ZİHNİYET SORUNU

CHP’li Ataşehir Belediyesi’nden işten atılan ve 63 gündür direnişte olan Melike Şahin, kendilerininde CHP’li Ataşehir Belediyesi tarafından hukuksuz bir şeklide işten atıldığını belirtti. Şahin, şunları söyledi: “Hiçbir gerekçe gösterilmeksizin 4 fesih koduyla işten çıkarıldım. Direnişim işlerimize geri dönene kadar devam edecek. Bu bir sermaye sorunu; sadece AKP meselesi değil, ülkenin çoğu yerinde muhalefet partileri de bu uygulamayı yapıyor. Bunun AKP’si CHP’si yok nerede bir hak arama mücadelesi varsa işçiyi kapı dışarı atmakla tehdit eden bir zihniyet var.”
/