enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2647
EURO
34,7755
ALTIN
2.402,56
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Az Bulutlu
17°C
Van
17°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
15°C
Pazartesi Az Bulutlu
13°C
/
/
/

Tüm itirazlara rağmen Kanal İstanbul ÇED Raporu uygun bulundu

Kanal İstanbul projesine ilişkin Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygun bulunarak kabul edildi.

Tüm itirazlara rağmen Kanal İstanbul ÇED Raporu uygun bulundu
A+
A-

Kanal İstanbul projesine ilişkin ÇED Raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygun bulunarak kabul edildi.

 

Erdoğan, Hizmet İhracatçıları Buluşması ve 2018 Yılı HİB Ödül Töreni’nden yaptığı açıklamada, “İnşallah önümüzdeki haftalarda ihaleyi yapıyoruz ve Kanal İstanbul’a başlıyoruz. Bunun çalışması bir haftalık bir yıllık değil ta belediye başkanlığımın sonlarına doğru atılmış bir adımdır.” ifadelerini kullanmıştı.

Kanal İstanbul’un çevresel sorunlara yol açacağını belirten İmamoğlu, “Proje İstanbul’un hem karadaki hem denizdeki ekolojik denge sistemini değiştirebilecek çok derin riskler içermektedir… İstanbul Boğazı ile yeni açılacak kanal arasında tam 8 milyon insanın, yaşadığı bir adaya hapsedilmesi gibi bir durum ortaya çıkıyor. Bu ucube proje ile ülkenin deprem riski en yüksek bölgesine tam 8 milyon insan tehdit ve tereddüt altında bırakılmış oluyor.” şeklinde konuşmuştu.

/