enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4276
EURO
34,7383
ALTIN
2.429,77
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Az Bulutlu
21°C
Van
21°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
15°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
/
/
/

Suruç Aileleri İnisiyatifi, katliamın 53. ayında adalet talebini yineledi

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç Katliamı’nın 53. ayında bir kez daha adalet talebini yükseltti. 33 düş yolcusu için 33 dakika sessiz oturma eylemi yaptı 

Suruç Aileleri İnisiyatifi, katliamın 53. ayında adalet talebini yineledi
20.12.2019
A+
A-

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç Katliamı’nın 53. ayında bir kez daha adalet talebini yükseltti. 

Halitağa Caddesi’nde yapılan ‘Suruç İçin Adalet’ oturumu ve basın açıklamasına  ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, SGDF Eşbaşkanı Alev Özkiraz, gözaltında kaybedilen Murat Yıldız’ın annesi Hanife Yıldız da katıldı. 

ADALET ARAYIŞINDA 53 AY GEÇTİ

Suruç Aileleri İnsiyatifi adına yapılan açıklamayı Suruç şehidi Çağdaş Aydın’ın babası ve aynı zamanda da Suruç gazisi olan Feti Aydın okudu. Suruç aileleri olarak 53 aydır adalet mücadelesini sürdürdüklerini vurgulayan Aydın, “Bu adalet mücadelemizi Suruç katliamının arkasındaki karanlık aydınlatılana kadar ve katliamda parmağı bulunanlar cezalandırılıncaya kadar devam edeceğiz” dedi. 

“DAVANIN ÜZERİNİN ÖRTÜLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Dava sürecine ilişkin de bilgi veren Aydın, davanın üstünkörü kapatılmasına izin vermeyeceklerini, sorumlular cezalandırılmaya kadar mücadele edeceklerini kaydetti. Aydın, yeni yılın yaklaştığını hatırlattı ve şunları söyledi:

“2020 yılının katliamların ve savaşların olmadığı, çocukların ölmediği bir yıl olarak geçmesini umuyor, daha güzel bir dünyada yaşamak için adalet mücadelesi yürüten başta Ankara ve Amed aileleri olmak üzere adalet arayışçılarına mücadelelerinde başarılar diliyoruz.”

Açıklamanın ardından 33 düş yolcusu için 33 dakika sessiz oturma eylemi yapıldı. 

Eylem “Suruç için adalet herkes için adalet”, “Suruç’un hesabı sorulacak” sloganlarının atılmasının ardından sora erdi.

/