enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2044
EURO
35,0351
ALTIN
2.526,30
BIST
10.650,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Az Bulutlu
17°C
Van
17°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
/
/
/

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, 6284 için imza kampanyası başlattı

Türkiye’de kadını koruyan yasaların uygulanmayışı nedeniyle kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve kadın cinayetlerinin artış gösterdiğini ifade eden Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, change.org üzerinden bir imza kampanyası başlattı.

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, 6284 için imza kampanyası başlattı
29.12.2019
A+
A-

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, 6284 sayılı kanun ve İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması için change.org üzerinden imza kampanyası başlattı.

Türkiye’de kadını koruyan yasaların uygulanmayışı nedeniyle kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve kadın cinayetlerinin artış gösterdiğini ifade eden Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, change.org üzerinden bir imza kampanyası başlattı. Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi üyeleri başlattıkları imza kampanyasına ilişkin şunları söyledi:

“6284 Sayılı Kanun ve İstanbul Sözleşmesi kadınları şiddete karşı koruyan bir kanun ve anlaşmadır. Türkiye Cumhuriyeti, bu anlaşmaları ilk imzalayan ülke olduğu halde uygulamamaktadır. Kadınların kendi kazanımları olan bu hakları uygulamadığı gibi, çıkarılmak istenen yargı paketi ile gasp edilmek isteniyor. Kadına yönelen her türlü şiddetin, tacizin, tecavüzün ve kadın cinayetlerinin caydırıcı cezalar olmadıkça azalmayacaktır. Kadınlar olarak yaşamak istiyoruz. İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun tekrardan uygulanmaya başlasın.”

Kampanyaya imza atmak için tıklayabilirsiniz 

/