enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Az Bulutlu
16°C
Van
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
12°C
Salı Az Bulutlu
13°C
/
/
/

“Sesimi ölmeden duyun”

Aydın’ın Didim ilçesinde yaşayan Zeliha Erdemir, boşandığı Cem Kara tarafından ölümle tehdit edildiğini belirterek, 46 kez savcılığa şikayette bulundu. Ancak Kara hala elini kolunu sallayarak geziyor.

“Sesimi ölmeden duyun”
16.12.2019
A+
A-

Aydın’ın Didim ilçesinde yaşayan Zeliha Erdemir, boşandığı Cem Kara tarafından ölümle tehdit edildiğini belirterek, 46 kez savcılığa şikayette bulundu. Ancak Kara hala elini kolunu sallayarak geziyor.

 

Didim’de yaşayan 32 yaşındaki Zeliha Erdemir, 2011’de evlendiği Cem Kara tarafından sistematik şiddete maruz bırakıldı ve Kara’dan 2016 yılında boşandı. Ancak bu kez de Kara, 3,5 yaşındaki çocuklarını kaçırdı.Erdemir, çocuğunu yaklaşık iki süren bir arayışın sonunda buldu ve bu süreçte Kara 2 ay tutuklu kaldı ancak kefaletle serbest bırakıldı. Bu süre boyunca Zeliha, kendisini yıllardır ölümle tehdit eden Kara hakkında 46 kez savcılığa şikayette bulundu fakat hiçbir sonuç alamadı.

 

“ÖZGECAN GİBİ EMİNE BULUT GİBİ OLMAK İSTEMİYORUM”

Kara’nın tehditleri yüzünden geçen hafta işinden de olan Zeliha Erdemir, Cumhuriyet’ten Hilal Köse’ye konuştu:

“Çocuğumun da ailemin de, benim de can güvenliğimiz yok. 2011’den beri bana sistematik olarak  fiziksel şiddet, hakaret ve tehditlerde bulunuyor. Didim Adliyesi’nde 46 şikâyetime soruşturma açıldı ve herhangi bir sonuç alamadık. 2016’dan beri süren şiddet davam var. Hayatım altüst. 

En son çocuğumun okulunun önünde arabamın içindeyken arabam yumruklanarak ölüm tehditleri aldım. Adalet Bakanı’na sesleniyorum. Her ay düzenli olarak koruma tedbiri alabilmek için adliye koridorlarında sürünmekten yoruldum. Benim sesimi ölmeden önce duyun. Yardım istiyorum. Özgecan gibi ve Emine Bulut gibi olmak istemiyorum. Oğlum ilkokula gidiyor, pedagog yardımı alıyor. Evden çıkarken bana ‘Topuklu giyme, babam görürse kaçamazsın’ diyor. Girdiğim işlerden tehditler yüzünden çıkmak zorunda kalıyorum. Kimse sorumluluk almak istemiyor. Lütfen Sesimi duyun.”

 

 

Cem Kara ise Facebook’tan açık açık Zeliha’yı tehdit edip, uzaklaştırma kararı veren yargıçlara ve Zeliha’nın avukatlarına küfür ediyor.Cezasızlıktan güç alan Cem Kara’nın Facebook paylaşımları şu şekilde :

“Ülkenin adaletine gel, öldürücem diyorum uzaklaştırma veriyor. Adalet onu koruyacak sanıyor. Ben öldürücem, kanun ondan sonra işlem yapacak. Kendi adaletimi uygularım ve sen benimsin öleceksin…”

 

 

 

/