enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3799
EURO
35,1599
ALTIN
2.323,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
11°C
Van
11°C
Açık
Cuma Açık
13°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
14°C
Pazar Açık
14°C
Pazartesi Açık
15°C
/
/
/

PŞTA etkinliği, kaymakamlık tarafından yasaklandı

Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri’nin 26 Ocak’ta Kartal’da düzenleyeceği etkinlik Kartal Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

PŞTA etkinliği, kaymakamlık tarafından yasaklandı
23.01.2020
A+
A-

Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri’nin 26 Ocak’ta Kartal’da düzenleyeceği etkinlik Kartal Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Yeni Demokrasi Gazetesi’nin haberine göre 26 Ocak Pazar günü Kartal’da bulunan Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri’nin etkinliği Kartal Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Yasaklama kararının ardından devrim ve komünizm şehitlerini anmaktan vazgeçmeyeceğini ifade eden PŞTA bir açıklama yayınladı.

Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri adına yayınlanan açıklama şu şekilde:

antalya escort bayan

“26 Ocak Pazar günü Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenleyeceğimiz “Sınırlı Bir Yaşamı Sınırsız Bir Davaya Adayanları Anıyoruz” etkinliğimiz Kaymakamlık tarafından yasaklanmıştır. Düzenleyeceğimiz etkinlikte “Alnında Kılıç Yarası/Armenak” belgeselinin gösterimi yapılacaktı. Etkinliğimizin duyurusunu yapmamızın ardından, etkinliğimiz ırkçı-faşist hesaplar tarafından hedef gösterilmiş ve yasaklanması üzerine sosyal medyadan çağrılar yapılmıştı.

Mayıs Kolektif tarafından hazırlanan “Alnında Kılıç Yarası/Armenak” belgeselinin gösterimi de etkinliğimizde gerçekleştirilecekti. Belgeselde, Ermeni komünist Armenak Bakırcıyan şahsında, tarih boyunca soykırıma ve katliamlara uğrayan Ermeni ulusunun ülke topraklarında var olma mücadelesi konu ediliyor. Belgeselde; Paramazlarla başlayan mücadele süreci, Ermeni ulusuna karşı yapılan katliamlar, 1970’ler Türkiye’sinin politik atmosferinde Armenak Bakır’ın mücadele süreci, Hrant Dink ile ilişkisi, tutuklanması ve tutuklu olduğu hapishaneden yoldaşlarınca kaçırılması ve Elazığ Karakoçan’da katledilmesi anlatılıyor.

Her yıl Ocak ayının son haftasında Devrim ve Komünizm şehitlerini anıyoruz. Mücadelenin en önünde ölümsüzlüğe uğurladığımız evlatlarımızı anıyoruz. Farklı uluslardan, milliyetlerden enternasyonal proletaryanın ölümsüz savaşçılarını anıyoruz. Bizler, bugün de şehitlerimizi anmaktan bir adım dahi geri durmayacağız. Bu yıl da Ocak ayının son haftasında Devrim ve Komünizm şehitlerini devrettikleri mücadele bayrağını sahiplenerek anacağız.”

 

/