enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2828
EURO
34,6228
ALTIN
2.409,35
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Hafif Yağmurlu
17°C
Van
17°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
15°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
14°C
/
/
/

‘İşçinin canı bu kadar ucuz olmamalı’

Van’da inşaat işçisi olan Ferhat Altunköprü’nün çalıştığı inşaat alanında iş güvenliği sağlanmaması düşerek iki bacağının kırılmasına neden oldu. İşçinin sigortası ise hastanede yapıldı: “Ben kazayı geçirdiğimde üzerimde inşaat malzemeleri vardı, ama onlar sigorta derdindeydi. İşçinin canı bu kadar ucuz olmamalı.”

‘İşçinin canı bu kadar ucuz olmamalı’
16.05.2022
A+
A-

Van’da inşaat işçisi olan Ferhat Altunköprü’nün çalıştığı inşaat alanında iş güvenliği sağlanmaması düşerek iki bacağının kırılmasına neden oldu. İşçinin sigortası ise hastanede yapıldı: “Ben kazayı geçirdiğimde üzerimde inşaat malzemeleri vardı, ama onlar sigorta derdindeydi. İşçinin canı bu kadar ucuz olmamalı.”

Serhat News Muhabiri Şehriban Abi’nin haberine göre; İpekyolu ilçesinde Kaya Kent Yapı Tarım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited şirketine bağlı bir binada yaklaşık 1 aydır sigortasız çalıştırılan Van Büyükşehir Belediyesi’nde mülakatı geçemedikleri gerekçesiyle iş haklarına son verilen 306 işçiden biri olan Ferhat Altunköprü iş kazası geçirdi. Altunköprü çalıştığı inşaat binasının 1’inci katından düşerek her iki bacağı kırıldı. İddiasına göre Altunköprü’ye işe başlarken sigorta sözü verildi. Ancak kazanın yaşandığı gün hastaneye getirilirken ‘hasta girişi yapılacak’ denilerek sigorta girişini kendisinden habersiz yapıldı. Hakkını sonuna kadar savunacağını dile getiren Altunköprü, insan yerine konulmadığını iş verenlerin kendisini arayıp geçmiş olsun dileklerinde bile bulunmadıklarını aktarıyor: “İşçinin canı bu kadar ucuz olmaması gerekiyor. İnsan yerine koymuyorlar bizleri sonuna kadar şikayetçiyim.”

“Hastane girişini değil sigorta girişini yapmışlar”

İnşaat işçisi Altunköprü kaza anını su sözlerle anlattı: “Kayakent İnşaat firmasında çalışma esnasında işverenlere sigortamın yapılmasını talep ettim. Onlar da ha şimdi ha yarın diyerek bizi oyaladılar. Zaten çalıştığımız alanda da iş güvenliği yoktu. Araya bayram tatili girince de bayramdan sonraki Cuma günü iş başı yaptım. Öğleden sonra 16:00’da kazayı geçirdim. İki işçi de benimle düştü ancak onlar hafif yaralandı. Ancak benim iki bacağım kırıldı. 10 gündür hastanede yatıyorum. Hastaneye geldiğimde saat 16:30’du. Beni hastaneye getirdiklerinde bana ‘kimliğini ver hastane girişini yapacağız” dediler ancak onlar hastane girişini değil sigorta girişini yapmışlar.”

“Üzerimde inşaat malzemeleri vardı ama onlar sigorta derdindeydi”

Kaza geçirdiği vakit üzerine inşaat malzemesi düşen Altunköprü, hastane girişi değil de sigorta girişi yapıldığında iş verene tepki gösterdiğini aktardı. “Alelacele sigortamı yapmışlar” diyerek şimdiye kadar da kimsenin kendisini aramadığını söyledi: “Ben kazayı geçirdiğimde üzerimde inşaat malzemeleri vardı ama onlar sigorta derdindeydi.” Ferhat Altunköprü firmadan şikayetçi olacağını ve sonuna kadar savunacağını ekledi sözlerine.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Kaya Kent Yapı Tarım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited şirketi yetkilileri iddiaları reddederek, “bahse geçen işçi işe başladığı gün sigortası yapılmıştır. Ayın 6’sında başladı ve o günde sigorta girişi yapıldı. Şirket yetkilileri Ferhat Altunköprü’nün şirketleri bünyesinde değildi alt taşeron işi verdikleri bir şirkette çalıştığını da dile getirdiler.

/