enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2588
EURO
35,0619
ALTIN
2.467,59
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
15°C
Van
15°C
Açık
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C
/
/
/

Gentes İşçileri: Emeğimizi sömürenlerden hesap soracağız!

Gentes İşçileri: Emeğimizi sömürenlerden hesap soracağız!
09.12.2019
A+
A-

Maaşlarını alamadıkları için Cezayir hükümetine seslenen Gentes işçileri, “Aksi takdirde Gentes işçisi hakları için başlattığı mücadeleyi büyütecek ve emeğini sömüren patrona ve ona kol kanat gelen tüm yetkililerden hesap soracaktır” dedi.

Gentes Şirketler Grubunun Cezayir’deki otel şantiyesinde çalışan ve 3 aylık maaşlarını alamadıkları için şirketin Dünya Ticaret Merkezi’nde bulunan genel merkezi önünde oturma eylemi devam ediyor. İşçiler bugün Cezayir Konsolosluğu önünde basın açıklaması yaptı.

“Gentes ücretlerimizi gasp ediyor” pankartının açıldığı eylemde “İnşaat işçisi köle değildir” ve “Ücret haktır gasp esilemez” sloganları atıldı.

Eylemde konuşan Gentes isçisi Murat Furtuna, birikmiş ücretlerinin ödeneceği sözü verilerek Cezayir’den Türkiye’ye altı ay önce geldiklerini hatırlattı. Gentes Şirketler Grubu’nun işçileri oyaladığını söyleyen Furtuna, “Firma geçen altı aylık sürede biz işçilerin alacaklarını her defasında ödeyeceğinin sözünü vererek aylarca bizleri oyaladı ve içerde kalan maaşlarımızı ödemedi. Ücretlerimiz gasp edildiği gibi aylardır patronun kayıtsız davranışlarına şahit olduk. Memleketimizi ve ailemizi geride bırakmak zorunda kalan insanlık dışı koşullarda ekmek parası kazanmak için çalışan biz işçiler, patronlar tarafından sömürünün esiri haline getiriliyoruz” diye konuştu.

“CEZAYİR HÜKÜMETİ DE SORUMLU”

Patronların inşaat işçilerinin emeğini ve alın terini baskıyla oyalayarak gasp etmeye çalıştığını ifade eden Furtuna, şöyle devam etti: “Biz işçiler köleliğe, yoksulluğa mahkûm olmayacağız. Hakkımız olanı istiyoruz. Hakkımız almak için günlerdir Gentes Şirketi’nin genel merkezi önünde haklarımız için direniyoruz. Bugün de Cezayir Konsolosluğunun önüne gelerek Cezayir devletine çağrı yapıyoruz. Biz Cezayir Turizm Bakanlığı’nın hastane şantiyesinde Gentes Şirketler Grubu bünyesinde çalıştık. Cezayir topraklarında emeğimizi, alın terimizi döktük ücretlerimizin gasp edilmesinde Cezayir devletinin de sorumluluğu vardır.”

“YETKİLİLERDEN HESAP SORACAKTIR”

Gentes’in Cezayir devletinden alacağı hakkedişten inşaat işçilerinin tüm ücretleri ödenmesi talebinde bulunan Furtuna, “Aksi takdirde Gentes işçisi hakları için başlattığı mücadeleyi büyütecek ve emeğini sömüren patrona ve ona kol kanat gelen tüm yetkililerden hesap soracaktır” diye belirtti.

“EYLEMİMİZ BÜYÜYECEK”

Ardından söz alan İYİ SEN Genel Başkanı Ali Öztutan, Cezayir’de aynı zamanda Kayı İnşaat işçilerininse alacakları için direndiğini hatırlatarak, şöyle devam etti: “Kayı İnşaat işçilerinin grevi bırakmaları için tehdit eden Cezayir hükümetini uyarıyoruz. Hem Kayı İnşaat hem de Gentes işçilerinin alacakları bir an önce ödensin. Gentes önünde başlattığımız eylemimizi Türkiye’nin her yerine yayacağız.”

KAYNAK: ETKİN HABER AJANSI

/