enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3769
EURO
34,9712
ALTIN
2.325,70
BIST
9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
11°C
Van
11°C
Açık
Cuma Açık
13°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
14°C
Pazar Açık
14°C
Pazartesi Açık
15°C
/
/
/

Fatma Şengül’ün adı kütüphanede yaşayacak

İstanbul Maltepe’de, aynı iş yerinde çalıştığı erkek tarafından 4 kurşunla katledilen Fatma Şengül’ün adı Mardin’de kurulan kütüphanede yaşayacak.

Fatma Şengül’ün adı kütüphanede yaşayacak
A+
A-

İstanbul Maltepe’de, aynı iş yerinde çalıştığı erkek tarafından 4 kurşunla katledilen Fatma Şengül’ün adı Mardin’de kurulan kütüphanede yaşayacak.

 

Çocuklar İçin Çal Derneği,  çocukları sanata yönlendirmek için yaptığı çalışmalar kapsamında ülkenin çeşitli yerlerinde müzik sınıfları açıyor, kütüphaneler kuruyor. Dernek, Mardin’de kurduğu bir kütüphaneye İstanbul Maltepe’de, aynı iş yerinde çalıştığı erkek tarafından 4 kurşunla katledilen Fatma Şengül’ün adını verme kararı aldı.  

 

SON HAZIRLIKLAR TAMAMLANMAK ÜZERE

Çocuklar İçin Çal Derneği bünyesinde Mardin’de kurulan Fatma Şengül Kütüphanesi kısmen  faaliyete geçirildi. Tam anlamıyla faaliyete geçmesi için son hazırlıklar da tamamlamak üzere, açılış yapmak için ise hava koşullarının uygunlaşması bekleniyor.

ÇİÇAD bünyesinde kurulan kütüphane hakkında Fatma Şengül’ün kızı Açelya Şengül, “Annemi kaybettik acım çok büyük ama orada adının hep yaşayacak olması gurur verici ve oradaki çocuklara bu sayede ulaşabilmek acımı bir nebze olsun hafifletiyor.” ifadelerini kullandı. ÇİÇAD tarafından bu teklif geldiğinde çok duygulandığını ifade eden Şengül, “5 aydır kütüphane için çalışıyor oradaki arkadaşlar, yaptığı her şeyin resmini videosunu izlerken çok heyecanlanıyorum.” dedi.

 

“ÇOCUKLARA TİYATRO OYNAMAYA GİDECEĞİZ”

Dernek çalışmalarına katkıda da bulunan Şengül Çocuklar İçin Çal Derneği sadece müzik sınıfları ve kütüphanelere değil, dernek üzerinden ihtiyaç sahibi çocukları belirleyip, internet üzerinden düzenledikleri yardım kampanyalarıyla çocukların  kırtasiye, giyecek ve eğitim masrafları karşılanıyor. Bizde şu an Mardin ve çevre okullar için Çocuklar İçin Çal Derneği aracılığı ile yardım topluyoruz. Ayrıca mart nisan aylarında gönüllü arkadaşlarla birlikte oradaki çocuklara tiyatro oynamaya gideceğiz.” dedi.

/