enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3785
EURO
34,6949
ALTIN
2.398,51
BIST
10.169,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Az Bulutlu
16°C
Van
16°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
13°C
Pazartesi Az Bulutlu
12°C
/
/
/

EYT’liler Maltepe’den seslendi: Çıksın artık bu yasa!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonunun çağrısıyla ülkenin dört bir yanından İstanbul’daki Maltepe Miting alanına gelen on binler, sahneden “Varız, biriz, buradayız” yazılı pankartla birlikte “Çıksın artık bu yasa” diye haykırdı.

EYT’liler Maltepe’den seslendi: Çıksın artık bu yasa!
15.05.2022
A+
A-

EYT Federasyonu’nun çağrısı ile binlerce EYT’li Maltepe’de toplandı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonunun çağrısıyla ülkenin dört bir yanından İstanbul’daki Maltepe Miting alanına gelen on binler, sahneden “Varız, biriz, buradayız” yazılı pankartla birlikte “Çıksın artık bu yasa” diye haykırdı.

“ÜÇ BEŞ KİŞİYLE BAŞLAYAN MÜCADELE BUGÜN MALTEPE MİTİNG ALANINI DOLDURDU”

Federasyonun Yönetim Kurulu üyeleri İsmail Düşünen, Erhan Öncü, Nuh Erdoğan, Murat Kızmaz, Cafer Yağcı, Arzu Lastikçi, Ayfer Özüpak, Mustafa Avcı ile Genel Başkan Gönül Boran Özüpak sahneye çıkarak EYT’lileri selamladı.

Gönül Boran, “Öyle gururluyum ki üç beş kisiyle başlayan mücadele bugün Maltepe miting alanını doldurdu. Bunun başarısı size ait. Sizin haklarınıza sahip çıkmanızla oldu bu. Haklarımıza kavuşmak, güzel günleri görmek için dik duracağız” diye konuştu.

Gönül Boran konuşmasına şöyle devam etti; “Ekmeğine onuruna sahip çıkan, bu ülkeyi yaşanılır kılan kaderdaşlarımı selamlıyorum. ‘Varız, birlikteyiz ve bugün buradayız’ diyerek sesimizi yükseltiyoruz. Bizi hâlâ görmezden gelenlere buradan yeniden sesleniyoruz. Yaşamı boyunca sayısız ekonomik krize göğüs geren, emeklilik hakları ellerinden alınmışlarız. En uzun çalışma hayatıyla da devletine katkı sağlayanlarız. Biz kim miyiz? Çalışan, üreten sonrasında asgari ücrete mahkum edilenleriz. Her maaşından tıkır tıkır gelir vergisi kesilenleriz. ‘İleride devletin güvencesinde bir gelire sahip olmak istiyorsan şu kadar sene boyunca prim ödeyeceksin’ denen ve tıkır tıkır primini ödeyenleriz. Ama gelin görün ki bizden istenen vergileri hiçbir aftan yararlanmadan kuruşa kuruşuna ödememize rağmen haklarımız devlet eliyle ötelenenleriz de. Biz ilerlemiş yaşı nedeniyle işsiz kalan ve aynı sebepten iş bulamayan, hiçbir geliri olmadığı halde sağlık sigortası primini ödemeye zorunlu kılınanlarız. Ama herkes şunu çok iyi bilinsin ki haklarımızın gasp edilmesine karşı sonuç alana kadar mücadelemize devam edeceğiz.”

Miting yapılan konuşmaların ardından sonlandırılırken sık sık “Çıksın artık bu yasa” sloganları atıldı.

/