enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2861
EURO
34,7882
ALTIN
2.395,82
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Hafif Yağmurlu
12°C
Van
12°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
13°C
Çarşamba Açık
16°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
/
/
/

DİSK’ten Portakal’a “İhanet” yanıtı

FOX TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal’ın 20 Kasım 2019 günü yayınlanan FOX TV Ana Haber programında DİSK’e yönelik ithamlarına DİSK Yö netim Kurulu bir basın açıklamasıyla cevap verdi.

DİSK’ten Portakal’a “İhanet” yanıtı
23.11.2019
A+
A-

FOX TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal’ın 20 Kasım 2019 günü yayınlanan FOX TV Ana Haber programında DİSK’e yönelik ithamlarına DİSK Yö netim Kurulu bir basın açıklamasıyla cevap verdi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu internet sitesinden de paylaşılan basın açıklamasında Portakal’ın programda kullandığı ifadelerin eleştiri sınırını aştığını ifade etti.

DİSK Yönetim Kurulu’nun yaptığı basın açıklaması şu şekilde:

“20 Kasım 2019 günü FOX TV Ana Haber bülteninde DİSK işçi sınıfına “ihanet” etmekle itham edilmiştir. “İhanet” hiçbir DİSK’linin kabul edemeyeceği, eleştiri sınırlarını aşan bir ifadedir.

Habere konu olan “Valfsan” işçileri başta olmak üzere binlerce işçi işten çıkarılma ya da tazminatlarını alamama gibi mağduriyetler yaşamaktadır. DİSK ve DİSK üyesi sendikalarımızın mücadelesi, tek bir işçinin bile işsiz bırakılamadığı, emeğinin hakkı olan ücret, tazminat ve sosyal haklarını eksiksiz alabildiği bir ülke yaratmak içindir.

izmir escort

Valfsan iş yerinde konfederasyonumuza bağlı Birleşik Metal İş Sendikamızın üyesi olan ve işlerine dönmek için eylemlerini sürdüren işçilerin mücadelesi haklı ve meşrudur. Ancak, işçileri işinden eden sendika değil, Valfsan işverenidir. Birleşik Metal İş sendikamız ve Konfederasyonumuz DİSK, işçilerin mağduriyetlerinin son bulması için gerekenleri yapmıştır, yapmaktadır.

Elbette ki, DİSK ve DİSK üyesi sendikalar her zaman eleştirilebilir, eksiklikleri söylenebilir, yapabildikleri ve yapamadıkları ifade edilebilir, ancak DİSK’İ “ihanet” ile suçlamak Valfsan işçileri de dahil olmak üzere tüm DİSK’lileri yaralayan bir ifadedir.

Bu haber yayımlandığı sırada DİSK’liler, haftalardır işyeri işyeri, kent kent sürdürdüğü “İnsanca Ücret Vergide Adalet” mücadelesinin bir ayağı olarak, İstanbul’un, Ankara’nın, İzmir’in, Adana’nın, Mersin’in ve Eskişehir’in ardından Kocaeli’de sokakta idi.

Bizler, bu gibi tanımlamalara, yaftalamalara kulak asmadan, tüm baskılara göğüs gererek, sorumluluk bilinciyle, işçiler olarak işçilerle birlikte haklarımızı savunmaya dün olduğu gibi yarın da devam edeceğiz.”

/