enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4821
EURO
34,8539
ALTIN
2.422,47
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Hafif Yağmurlu
17°C
Van
17°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
15°C
Pazar Az Bulutlu
13°C
/
/
/

Direnen GarantiBBVA işçileri kazandı

GarantiBBVA’nın Pendik Teknoloji kampüsü inşaatının elektrik ve mekanik işlerinin yapımında çalışan inşaat işçileri direnişe başlamalarının ardından haklarını aldı.

Direnen GarantiBBVA işçileri kazandı
17.01.2020
A+
A-

GarantiBBVA’nın Pendik Teknoloji kampüsü inşaatının elektrik ve mekanik işlerinin yapımında çalışan inşaat işçileri direnişe başlamalarının ardından haklarını aldı.

GarantiBBVA’nın Pendik kampüs binasının yapımında çalışan 22 işçi 3 aylık maaşları ve tazminatlarını mücadele ederek kazandı. 16 Ocak 2020 günü sabah saatlerinde bütün işçilerin alacaklarının tamamı hesaplarına yatırıldı. Emeğinin karşılığını almak için mücadele eden işçiler kazandı.

Bütün haklarını kazanan işçiler “Uzun süredir alacaklarımızın peşindeyiz. Ne zaman ki bankanın karşısına örgütlü olarak çıkıp mücadele ettik, paralarımız o zaman yattı. Mutluyuz… Patronların Ensesindeyiz Ağı ile örgütlenerek, komite kurarak aldığımız mücadele kararının ardından kazanmak bizleri ayrıca mutlu etti. Bizler işçiyiz. Sadaka istemiyoruz, alnımızın terini istiyoruz. O yüzden haklarımızı almak için mücadele ettik ve kazandık” dediler.

Patronların Ensesindeyiz Ağı tarafından yapılan açıklamada ise, “GarantiBBVA işçileri örgütlü mücadele edenlerin kazanabileceğini gösterdi. Hakları gasp edilen işçileri PE ile temasa geçmeye, örgütlenmeye çağırıyoruz” denildi.

 

NE OLMUŞTU?

GarantiBBVA’nın Pendik’te bulunan teknoloji kampüsü inşaatında çalışan  22 işçi 3 aylık maaşları ve tazminatlarını alamadıkları için, ödenmeyen maaşlarını alamadıkları için Patronların Ensesindeyiz Ağı’na ulaşarak iş bırakmış ve bir komite kurmuşlardı. 

Yapılan ilk toplantıda Komite, Pazartesi günü GarantiBBVA kampüs binası önünde mesai çıkışı basın açıklaması kararı almıştı. Basın açıklamasının yapılacağı gün Komite ile temasa geçen banka yetkilileri, paraların Cuma gününe kadar yatırılacağını söylemişti. Bunun üzerine, işçiler bankaya süre verip basın açıklamasını paraların yatırılmaması durumunda açıklama yapmak üzere Cuma gününe ertelemişti.

türk porno

/