enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3409
EURO
34,8363
ALTIN
2.402,79
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Hafif Yağmurlu
14°C
Van
14°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
12°C
Salı Az Bulutlu
12°C
Çarşamba Açık
16°C
Perşembe Açık
18°C
/
/
/

Dersim’de çocuk istismarı skandalı

Pertek’te Harun Yıldırım (40) isimli erkeğin yaşları 11 ile 17 arasında değişen en az 15 erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ve bu çocukları bölgede görev yapan uzman çavuşlara sattığı öğrenildi. 

Dersim’de çocuk istismarı skandalı
08.01.2020
A+
A-

Pertek’te Harun Yıldırım (40) isimli erkeğin yaşları 11 ile 17 arasında değişen en az 15 erkek çocuğa cinsel istismarda bulunması nedeniyle tutuklandı. 

 

Pertek’te Harun Yıldırım (40) isimli erkeğin yaşları 11 ile 17 arasında değişen en az 15 erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. Çocukların videosunu CD’lere aktardığı iddia edilen istismarcı erkek düzenlenen baskınla gözaltına alındı. İfade için adliyeye sevk edilen Harun Yıldırım daha sonra tutuklanarak Elazığ Cezaevine gönderildi. 

 

OLAYA İLİŞKİN 2 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Yıldırım’ın gözaltına alınmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken savcılık tarafından dosyaya gizlilik kararı getirildi. Olaya ilişkin Ahmet isimli bir erkek ve ilçede berberlik yapan Yaşar isimli bir erkeğin daha gözaltına alındığı yerel kaynaklardan gelen bilgiler arasında.

 

HALK YÜRÜYÜŞ DÜZENLEDİ 

Olayın duyulmasının ardından Pertek halkı çocuk istismarına karşı yürüyüş düzenledi. Dava sonuçlanıncaya kadar olayın peşini bırakmayacaklarını belirten ilçe sakinlerinden Pınar Baş, “Suçlular gerekliği cezayı alana kadar gerekirse her on beş günde bir her hafta başında biz burada toplanacağız. Takipçisiyiz, çocuklarımıza sahip çıkacağız. Bu davanın peşini bırakmayacağız. Yasa koyuculara sesleniyoruz. Çocuklarımızı, kadınlarımızı koruyacak daha caydırıcı cezalar istiyoruz” dedi.

 

Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan ise, yaşanan olayın ardından gerekli mercilerle iletişime geçtiklerini belirterek, “Gerek kaymakamlık, gerek kolluk kuvvetleriyle iletişim halindeyiz. Malum kişiyle alakalı Pertek Cumhuriyet Başsavcılığı gerekli işlemlerin yapıldığını söyledi. Kaymakam Bey de süreci takip ediyor.Biz de Belediye olarak takipçisi olacağız. Anayasal hak olan eylem hakkımızı kullandık. Bizler Pertek Belediyesi olarak bundan sonra bu tarz çocuk istismarlarına karşı her zaman tepkimizi dile getireceğimizi söylüyoruz” diye konuştu.

/