enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4369
EURO
34,7936
ALTIN
2.432,55
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
22°C
Van
22°C
Açık
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
/
/
/

Demirtaş: Halen yapılabilir

Halkların Demokratik Partisi’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım ile ilk başta seferberlik ilan edilmeliydi halen yapılabilir dedi.

Demirtaş: Halen yapılabilir
07.02.2023
A+
A-

Halkların Demokratik Partisi’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım ile ‘ilk başta seferberlik ilan edilmeliydi halen yapılabilir’ dedi.

Edirne F tipi hapishanesinde tutuklu bulunan HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım ile seferberlik ve dayanışma çağrılarında bulundu. Demirtaş’ın 7 maddelik paylaşımda şu sözlere yer verdi;

1- Felaketin ilk anından beri seferber olup kurtarma, yardım ve dayanışma çalışmalarına katılan herkesi kutluyoruz. Çok zor bir gündü. Emekleriniz çok değerli, sağ olun, var olun. Ne var ki daha fazlası lazım çünkü on binlerce insan halen enkaz altında.

2- 85 milyon tek yürek olmuş, tek adam sisteminin hantallığını, beceriksizliğini, rezaletini aşarak kardeşlerini kurtarmaya çalışıyor.

3- İlk anda seferberlik ilan edilmeliydi, halen yapılabilir. Halen hiçbir çalışma yapılmayan yüzlerce bina var. Yıllardır halkın kanını emen devasa inşaat firmalarının tüm iş makineleri, el konularak deprem bölgesine gönderilmeliydi, halen yapılabilir.

4- Deprem bölgesine giden tüm kara yolları sivil araç geçişine kapatılarak sadece kurtarma ve yardım ekiplerinin geçişi sağlanmalıydı, halen yapılabilir.

5- AFAD Başkanı, saat başı IBAN verip para toplama telaşına gireceğine, gönüllüleri organize ederek deprem bölgesine götürmeliydi, halen yapılabilir. Dünden beri topladığınız para mı enkaz altındaki kardeşlerimizi kurtaracak!

6- Cumhurbaşkanı, koordinasyon merkezinden bir dakika bile ayrılmamalı, saat başı açıklama yaparak halkı bilgilendirmeli, uyarı ve duyurular yapmalı, halka moral vermeliydi. Nerede olduğunu bilen var mı?

7- Dün gece enkazlardan çığlıklarını duyduğumuz kardeşlerimiz, herkesi dayanışmaya ve ortak akılla hareket etmeye çağırıyor. Lütfen daha fazla dayanışma ve daha fazla koordinasyonla, en azından bugün kurtarabileceğimiz kardeşlerimizi kurtaralım.

/