enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3654
EURO
34,9610
ALTIN
2.325,42
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Açık
11°C
Van
11°C
Açık
Cuma Açık
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C
Pazar Açık
14°C
Pazartesi Az Bulutlu
15°C
/
/
/

Çavuşoğlu CHP ve İYİ Parti’ye ‘Tezkere’ turuna çıktı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP Genel Merkezi’ne Libya’ya tezkeresini görüşmek için ziyarette bulundu. Çavışoğlu, Kılıçdaroğlu’nun ardından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile de Libya’ya asker gönderilmesini görüşmek için İYİ Parti Genel Merkezine ziyarette bulunacak.

Çavuşoğlu CHP ve İYİ Parti’ye ‘Tezkere’ turuna çıktı
30.12.2019
A+
A-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP Genel Merkezi’ne Libya’ya tezkeresini görüşmek için ziyarette bulundu. Çavışoğlu, Kılıçdaroğlu’nun ardından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile de Libya’ya asker gönderilmesini görüşmek için İYİ Parti Genel Merkezine ziyarette bulunacak.

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından konuşulanlara ilişkin basın açıklamasında bulunan Bakan Çavuşoğlu, “Libya konusunda genel bir değerlendirmede bulunduk. Sayın genel başkanın ve bazı arkadaşların soruları oldu. Biz bugün CHP’nin doğrudan bilgilendirmiş oluyoruz. Tabii ki tezkere konusunda karar CHP’nindir, takdir onlarındır. Ama biz ülkemizin ulusal çıkarları bakımından niye bu tezkereye ihtiyaç duyduğumuzu kendilerine anlattık” dedi.

Öte yandan Çavuşoğlu MHP Genel Merkezi’ne ziyarette bulunmayacaklarını, MHP lideri Devlet Bahçeli‘nin kendilerine bir mesaj gönderdiğini söyledi. Çavuşoğlu Bahçeli’nin mesajında, “Bizim zaten tutumumuz belli, bize gelerek vakit kaybetmelerine gerek yok, diğer siyasi partilere giderek bilgilendirmelerde bulunsunlar” dediğini aktardı.

LİBYA TEZKERESİ NE İLİŞKİN NELER SÖYLENMİŞTİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya ile imzalanan mutabakatların ardından Trablus’taki Ulusal Mutabakat Hükümeti talep ederse bölgeye asker gönderilebileceğini söylemişti. Trablus kısa süre sonra Ankara’dan resmi olarak asker talebinde bulundu. Bunun üzerine Erdoğan, Meclis açıldığında Libya’ya asker göndermek için tezkereyi gündeme alacaklarını belirterek, “Asker gönderecek misiniz?’ diye soruyorlar. Biz de ne diyoruz, davet edildiğimiz yere gideriz, şu anda da böyle bir davet olduğu üzere icabet ederiz. Çünkü bizim kardeşlik bağlarımız çok farklı. İnşallah Meclis açılır açılmaz asker gönderme tezkeresini Meclis’e sunacağız. Meclisimizin de onaylamasıyla Libya’daki meşru yönetime çok daha etkin bir şekilde destek verme imkânına kavuşacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Bu gelişmelerin ardından konuyla ilgili açıklamada bulunan ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Askerlerimizin şehit olmasını, kanlarının Libya çöllerine akmasını doğru bulmuyorum, kabul etmiyorum. Yazıktır günahtır bu memlekete” demişti.

Halife Hafter yönetimindeki Libya Ulusal Ordusu, bugün Trablus’a giden yolları kontrolü altına aldığını açıklamış, Hafter’in ordusu uzun süredir Trablus’u ele geçirmeye çalışıyordu.
/