enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5679
EURO
35,0040
ALTIN
2.429,00
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Az Bulutlu
21°C
Van
21°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
/
/
/

Amedspor’dan, İçişleri Bakanı’na yanıt: “Sorunlu buluyoruz.”

Amedspor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun beyanlarının, kulüplerini kriminalize eden ve yalnızlaştırmaya yönelik olduğunu açıkladı.

Amedspor’dan, İçişleri Bakanı’na yanıt: “Sorunlu buluyoruz.”
28.11.2019
A+
A-

Amedspor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun beyanlarının, kulüplerini kriminalize eden ve yalnızlaştırmaya yönelik olduğunu açıkladı.

Amedspor Kulübü Başkanı Metin Kılavuz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kulüplerine yönelik sarf ettiği sözlerine ilişkin Şehmus Özer Tesislerinde basın toplantısı düzenledi. Kılavuz, Amedspor’un, kurulduğu 1990 yılından bugüne Diyarbakır ve bölge gençlerine yönelik sportif faaliyetlerinin önemini ilke edinerek hizmet yürüttüğünü belirtti. faaliyetlerinin büyük bölümünün dezavantajlı ve yoksul nüfusa yönelik olduğunu söyleyen Kılavuz, “Özellikle futbol alt yapı, engelli basket ve kadın futbol olmak üzere amatör spor alanlarında aktif çalışmaktadır. Tüm faaliyet alanlarımızda binlerce genç sportif etkinlere katılmaktadır” dedi. Amedspor’un tüm zorluklara rağmen değerli hizmetleri yürütürken, sporu evrensel barışa hizmet eden etkinlikler bütünü olarak tanımladığını ifade eden Kılavuz, kulüplerinin birçok “Fair Play” ödülü de bulunduğunu hatırlattı.

“MALİ HAREKETLERİMİZ RAPORLARLA BELGELİDİR”

Taraftar yasaklarını yargıya taşıyarak lehte sonuçlanan mahkeme kararına rağmen, İçişleri Bakanlığı’na bağlı güvenlik kurullarınca bu yasaklamanın devam ettirildiğine vurgu yapan Kılavuz, “Burada sayısını belirtmekte zorlanacak kadar çok sayıda baskılar yetmezmiş gibi; dün İçişleri Bakanı’nın açıklamasıyla şaşkınlık ve üzüntü yaşadık. Açıklamayı hayretle izledik. Amedspor Kulübü diğer kulüpler gibi her yıl düzenli olarak Ulusal Kulüp Lisansı almaya hak kazanmıştır. Bu lisans sportif, altyapı, personel, hukuki ve özellikle Mali Kriterlere ilişkindir. Kulübümüz ülkemizde özellikle mali anlamda en şeffaf kulüplerin başında yer almakta ve tüm mali hareketlerimiz yeminli mali müşavir raporuyla belgelidir. Bu da rapor halinde Türkiye Futbol Federasyonu’na bildirilmektedir” diye konuştu.

“SORUNLU BULUYORUZ”

Kulüplerinin mali müfettişler olmak üzere her türlü denetimden geçtiğini vurgulayan Kılavuz, “Tek bir olumsuz husus ile isnat edilemeyeceği tespit edilmiştir. Bu konuda kulübümüzün her zaman denetime açık olduğunu da belirtmek isteriz. İçişleri Bakanı’nın kulübümüzü kriminalize eden ve yalnızlaştırmaya yönelik bulduğumuz beyanlarını, Amedspor üzerinde gelişecek olumsuzluklarda (deplasmanda yaşanacak taraftar olayları, hakem temsilci vs. yaklaşımlarında )sorumlu ve sorunlu buluyoruz” dedi.

MAÇA DAVET ÇAĞRISI

Tüm kulüplerin yerel yönetimler ve mülki amirliklerden her türlü katkıyı aldıklarını, ancak Amedspor’un bu desteklerden yoksun olduğu bilgisini paylaşan Kılavuz, “Bilindiği üzere ülkemizde SMS kampanyası düzenleyen kulüplere izin verilirken, izin alamayan tek kulüp Amedspor’dur. Bu ülke sadece birilerinin değil, bu ülkede yaşayan herkesindir. Bu hususun gerçekliği Çanakkale ve Me (biz) Lez (çabuk) Gırt (aldık) Malazgirt ovasında görmek mümkündür” diye belirtti. Kılavuz, bütün Amedspor gönüllülerini kendi sahalarında 1 Aralık Pazar günü saat 13.00’da oynayacakları Yeni Çorumspor maçına davet etti.

#AmedsporBenim HASHTAGİNE DESTEK ÇAĞRISI

Kılavuz, bu akşam saat 21.00’da Amedspor resmi twitter hesabı  üzerinden açacakları “Amedspor Benim” hashtagine herkesi destek olmaya çağırarak, “Spor masada değil, sahada güzeldir. Sporun olduğu yerde hayat vardır” ifadesini kullandı.

/