enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3785
EURO
34,6949
ALTIN
2.398,51
BIST
10.169,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Az Bulutlu
16°C
Van
16°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
13°C
Pazartesi Az Bulutlu
12°C
/
/
/

2020 yılı asgari ücreti belirlendi: 2324 lira

2020 yılı asgari ücreti 2 bin 324,70 olarak belirlendi. Karar oy çokluğuyla alınırken Türk-İş bu rakamı kabul etmediklerini açıkladı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise duruma twitter hesabından tepki gösterdi.

2020 yılı asgari ücreti belirlendi: 2324 lira
26.12.2019
A+
A-

2020 yılı asgari ücreti 2 bin 324,70 olarak belirlendi. Karar oy çokluğuyla alınırken Türk-İş bu rakamı kabul etmediklerini açıkladı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise duruma twitter hesabından tepki gösterdi.

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, hükumetin asgari ücret teklifini açıkladı. Zümrüt, teklifin brüt 2 bin 943 lira, net 2 bin 324,70 lira olduğunu söyledi. Zümrüt, “Net asgari ücreti geçen yıla göre, yüzde 15,03 oranında arttırmış bulunmaktayız” dedi.

Kararın oy çokluğuyla alındığını aktaran Selçuk, “Gönül isterdi ki geçen seneki gibi işçi temsilcilerimizle beraber oy birliğiyle imzalayalım. Ama biz her daim işçilerimizi korumaya devam ettik, edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

BELİRLENEN RAKAM DEĞİL 1 AY 1o GÜN BİLE ZOR YETER

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat ise asgari ücret tekliflerini 2 bin 573 lira olarak sunduklarını hatırlattı.

Irgat, “Sayın Bakanım açıkladığınız bu rakamı işçi tarafı olarak kabul edemeyeceğimizi ifade ediyorum. Çünkü 2008 yılında başlayan ve günümüze kadar devam eden bir kriz nedeniyle alım gücünün en fazla düştüğü bir dönem yaşıyoruz. O bakımdan belirlenen rakamın işçilerimizin değil bir aylık süre 10 gün bile zor yetebileceğini düşünüyoruz. Bu bakımdan kararınıza katılmadığımızı kamuoyuna arz ediyoruz” diye konuştu.

 

TÜRK-İŞ HEYETİ TOPLANTIDAN AYRILDI, ÇERKEZOĞLU TWİTTER’DAN TEPKİ GÖSTERDİ

Karara muhalefet ettiklerini belirten Irgat ve Türk-İş heyeti toplantıdan ayrıldı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise, 2020 yılı için asgari ücret teklifinin açıklanmasının ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Kanal İstanbul’a 110 milyar TL gömmek isteyenler işçiye günlük 10 TL zammı reva görmüş, asgari ücretten vergi almamayı çok görmüştür” ifadelerini kullandı.

/